Echipa de baza Ajungem MARI lucreaza in Bucuresti, unde a pornit programul. In judete activitatea e organizata cu sprijinul echipei din Bucuresti de catre coordonatori voluntari, oameni deosebit de implicati care se dedica trup si suflet copiilor. De asemenea, pentru organizarea activitatii din centre este foarte important sprijinul coordonatorilor de centre, voluntari care aloca saptamanal 1-2 ore suplimentar.

Sufletul echipei sunt voluntarii Ajungem MARI, cei care ii viziteaza pe copiii saptamanal in centrele de plasament, ii ajuta sa invete, ii sustin neconditionat si ii incurajeaza permanent. 

Avem mereu nevoie de voluntari in organizare  pentru activitatea nationala sau local in judete – comunicare, suport IT, evenimente, coordonarea unor proiecte punctuale, elaborarea de materiale educationale, stragere de fonduri etc. AICI publicam oportunitatile de implicare in echipa –  si AICI gasiti informatii despre coodonarea locala a programului in judete.

Please specify image url

Iarina Taban (Ștefănescu)

Director & fondator program

Full-time

Iarina a descoperit beneficiile educaţiei prin joc pentru copiii din medii defavorizate coordonând un alt program de voluntariat şi a simţit că asta îi este vocaţia. A fondat pe 8 iunie 2014 programul educaţional „Ajungem MARI”, cu fonduri 0, dar mulţi prieteni în jur care au crezut în cauză.

Şi-a dorit să ajute cât mai mulţi copii, aşa că la nici un an de la startul programului a început extinderea naţională, ca momentan Ajungem MARI să se desfăşoare în 25 de judeţe. În decembrie 2014 a fost desemnată „Voluntarul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor.

Please specify image url

Ana Cristache

Coordonator Național

Full-time

-31 ani, persoană veselă și optimistă, îi place să lucreze cu oamenii-

Din iunie 2015 face parte din familia Ajungem MARI, când a început ca voluntar explorator. În decursul celor câtorva luni a interacționat cu copiii și tinerii din centrele din București și de atunci a știut că asta este ceea ce trebuie să facă!

În perioada decembrie 2015-august 2016 a fost Voluntar de Profesie și a coordonat activitatea Ajungem MARI la nivel național, în cadrul proiectului finanțat de Fundația Vodafone Romania, iar acum se implică în continuare în toate proiectele noastre!

Please specify image url

Vivianda Nicolae (Mihăilă)

Coordonator București

Full-time

Vivianda este unul dintre voluntarii noștri foarte implicați, fost coordonator al voluntarilor din sectorul 2, iar acum ea coordonează activitatea proiectelor Ajungem MARI în București.Având o experiență vastă în marketing și organizare de evenimente, Vivianda a ales să se alăture echipei Ajungem MARI și să contribuie și mai mult la dezvoltarea și educația copiilor din centre de plasament. 

“Înainte să devin voluntar în cadrul programului Ajungem Mari, mă luptam cu senzația de inutilitate și simțeam că aș putea face mai mul pentru alții și indirect pentru mine. Acum, după experiența Ajungem MARI, simt că cu fiecare zâmbet al copiilor am schimbat ceva, mă simt utilă și… râd mai mult. Uneori situația în care se află acești copii mă întristează, dar îmi dau seama că e normal ca uneori să fiu tristă. Important este că după tristețe vine fericirea. Fericirea copiilor și implicit a mea. Și mai e ceva… Imi dau seama că sunt mulți oameni frumoși în jurul meu și viața e mult mai frumoasă așa!”

 

Please specify image url

Emilia Stefania Mocan

Coordonator proiect-Explorator

Full-time

Dacă este ceva ce mă definește, cu siguranță acel lucru este voluntariatul. Activez în sfera ONG-urilor de 8 ani de zile și este mediul în care m-am dezvoltat cel mai mult și în care am avut parte de cele mai frumoase experiențe. Ceea ce mi-am dorit însă să fac mereu a fost să fiu project manager și să contribui la educația copiilor și tinerilor.

Ajungem MARI este locul unde am reușit să îmbin aceste 2 lucruri și sunt extrem de fericită cu ceea ce fac. Am norocul să interacționez cu copiii în cadrul diferitelor activități, asta e partea care-mi place cel mai mult. Sunt perfect conștientă de importanța pe care o are educația în viața unui copil și cred cu tărie în egalitatea de șanse, iar prin Ajungem MARI reușesc zilnic, alături de o echipă minunată și extrem de dedicată, să luptăm pentru aceste lucruri și să le oferim copiilor un viitor mai bun.

Please specify image url

Andreea Dumitru

Consilier educațional

Full-time

Andreea Dumitru este mama unui adolescent și un om care nu-și poate imagina viața fără ENTUZIASM. Fuge de locurile și oamenii în care încolțește blazarea și nu prea știe să se plictisească. Mai bine de 15 ani a scris despre teatru și a editat cărți de specialitate. La aproape 40 de ani și-a descoperit însă cea de-a doua uriașă pasiune: voluntariatul în slujba copiilor care nu trăiesc alături de familiile lor.

„Două prietene de Facebook mi-au scos în cale exact la timp programul „Ajungem MARI”. Iubesc oamenii pe care i-am descoperit aici, iubesc să mă gândesc zi și noapte la copiii de la „Pinocchio 3”, unde coordonez echipa voluntarilor și le mulțumesc zilnic (nu doar în gând), pentru că niciodată nu m-am simțit mai fericită, mai liberă, mai spontană, mai încrezătoare în puterile mele și ale semenilor mei. Nu-mi doresc decât să le dau și copiilor șansa de a simți că se poate trăi și în acest fel.”

Please specify image url

Andreea Ignat

Coordonator naţional adjunct

Full-time

Am revenit recent în ţară având dorinţa de a face parte dintr-o echipă care să aibă ca obiectiv îmbunătăţirea şi investirea în viitoarele generaţii ale României. Aşa am ajuns să cunosc frumoasa echipă Ajungem MARI şi mi-am dorit să mă alătur lor, rezonând cu valorile şi proiectele actuale.
 
Am activat în domenii diferite, însă cel mai mult îmi place să lucrez cu oamenii și să găsim soluții împreună. 
 
Îmi doresc să organizez şi să mă implic în activităţile asociaţiei, care au ca scop educarea şi sprijinirea copiilor, toţi având dreptul la egalitatea de şanse.  Sunt convinsă că aceste proiecte duc la dezvoltarea copiilor, având sprijin permanent din partea noastră şi a voluntarilor.
 
Admir implicarea oamenilor care cred într-o cauza, iar cât timp există astfel de persoane minunate, înca există speranţă pentru viitor.
Please specify image url

Beatrice Batog

Psiholog-Consilier voluntari

Part-time

Beatrice este psihoterapeut în Terpia Cognitiv-Comportamentală. S-a alăturat echipei noastre de voluntari din iulie 2017 și oferă asistență psihologică voluntarilor noștri de pretudindeni.

„Cred în sincronicități. Și că atunci când e menit să se întâmple ceva, vine în viața ta foarte natural. Cam așa a fost și alăturarea mea echipei Ajungem MARI. Totul a plecat de la ideea de a oferi voluntarilor un fel de suport, un fel de kit basic de abilități care să îi ajute zi de zi să se înțeleagă mai bine și astfel să facă față provocărilor lucrului cu copiii din centre de plasament. Am fost voluntar sau am lucrat mult timp cu persoane vulnerabile și am trăit pe propria piele cât de apăsătoare pot fi anumite momente și câtă nevoie de sprijin și înțelegere ai și tu nevoie la rândul tău din când în când. Mă bucur că fac parte din această echipă Mare de oameni.”

Please specify image url

Verginia Acălugăriţei

Responsabil financiar

Part-time

M-am alăturat recent echipei Ajungem MARI. Sunt din Republica Moldova, timp de 5 ani am lucrat cu tinerii și copiii din diferite grupuri etnice precum și familii social vulnerabile în domeniu educației interculturale și non-formale. Începând cu luna octombrie, m-am mutat în București și am început un masterat în Politic, Gen și Minorități la SNSPA. 

Please specify image url

Simona Stefanescu

Trainer - Educatie Financiara & Antreprenoriala

Colaborator

Voluntar AM din 2016, coordonator voluntari centru din 2017, trainer educatie financiara in 2017-2018 in cadrul programului “Investim in viitorul copiilor din centre de plasament”. Pe langa jobul in marketing si comunicare, preda de 5 ani educatie financiara si antreprenoriala in mediul scolar; mama de 2 copii, se perfectioneaza continuu participand la cele mai importante conferinte din domeniul educatiei si educarii moderne. 

Pe mine efectiv ma fascineaza copiii si intotdeauna mi-a placut sa petrec timpul in preajma lor. Acum 2 ani am aflat de Ajungem Mari si chiar cautam un ONG care sa fie bine organizat, cu reguli clare si cu experienta la nivel larg in educatie si educare, astfel incat sa impartasim idei si sa aducem si copii impreuna din diferite centre sa se cunoasca. Povestesc tuturor ce copii faini si frumosi avem la centrul la care merg eu. Nu vin aici ca sa le plang de mila, nu pierd timpul gandindu-ma cu tristete la ei: vin saptamanal ca sa mai adaug o caramida mai mica sau mai mare la fundatie, o treapta care sa ii ajute sa evoluez. Aspir sa fiu una din “marile intalniri” ale vietii lor, omul la care sa vina sa ceara un sfat sau sprijin. Nu trebuie sa fiu perfecta ca sa le fiu model; trebuie doar sa le fiu aproape, cu defecte si cu calitati, cu stari in care sa se identifice si ei, cu prostioare pe care le-a facut oricine in copilarie. De multe ori ma incarca ei cu energie din aia buna.  Nu in ultimul rand, am venit aici sa cunosc altfel de oameni, sa ma molipsesc cu entuziasmul si pasiunea acestei echipe tinere de a face lucruri mari cu resurse minime.”

To Top