Echipa de bază lucrează în biroul Ajungem MARI din București.

Atât în București, cât și în cele 24 de județe, activitățile programului sunt organizate de către coordonatorii voluntari, sub îndrumarea echipei de bază și cu sprijinul coordonatorilor de centre. Coordonatorii sunt oameni deosebit de implicați, care se dedică trup și suflet copiilor. Săptămânal, ei alocă până la două ore acestei activități, suplimentar celor de voluntariat cu copiii.

Sufletul echipei noastre sunt voluntarii Ajungem MARI, cei care îi vizitează pe copii săptămânal în centrele de plasament, îi ajută să învețe, îi susțin necondiționat și îi încurajează permanent. 

Le suntem recunoscători tuturor celor care doresc să se implice în programul Ajungem MARI ca voluntari în domenii precum: comunicare, suport IT, coordonarea unor proiecte punctuale, evenimente de promovare sau strâgere de fonduri, elaborarea unor materiale educaționale etc. și îi primim cu brațele deschise. 

Găsiți AICI oportunitățile de implicare în echipă, iar AICI găsiți informații despre ce presupune coodonarea locală a programului, în județe.

Please specify image url

Iarina Taban

Presedinte & fondator program

În 2013, coordonând un program de voluntariat, Iarina a descoperit beneficiile educaţiei prin joc pentru copiii din medii defavorizate  şi a simţit că și-a găsit vocaţia.

Pe 8 iunie 2014 a fondat programul educaţional Ajungem MARI. A pornit la drum cu fonduri 0, dar având în preajmă mulţi prieteni care au crezut în cauza ei și au susținut-o.

Dorința de a ajuta cât mai mulţi copii a motivat-o să extindă programul la nivel național. Treptat, a reușit să implementeze proiectul în 25 de județe și să implice peste 7000 de voluntari în mai puțin de 5 ani de activitate.

În decembrie 2014, Iarina a fost desemnată Voluntarul anului în educaţie la Gala Naţională a Voluntarilor.

Please specify image url

Ana Cristache

Coordonator Național
  • 31 ani, persoană veselă și optimistă, îi place să lucreze cu oamenii.

Din iunie 2015 face parte din familia Ajungem MARI, când a început ca Voluntar explorator. În decursul celor câtorva luni a interacționat cu copiii și tinerii din centrele din București și de atunci a știut că asta este ceea ce trebuie să facă.

În perioada decembrie 2015 – august 2016, Ana a fost Voluntar de Profesie și a coordonat activitatea Ajungem MARI la nivel național, în cadrul proiectului finanțat de Fundația Vodafone Romania, iar acum se implică în continuare în toate proiectele noastre.

Please specify image url

Vivianda Nicolae

Coordonator București

Vivianda este unul dintre voluntarii noștri foarte implicați, fost coordonator al voluntarilor din sectorul 2, iar acum coordonează activitatea proiectelor Ajungem MARI în București.

Având o experiență vastă în marketing și organizare de evenimente, Vivianda a ales să se alăture echipei Ajungem MARI și să contribuie și mai mult la dezvoltarea și educația copiilor din centre de plasament.

“Înainte să devin voluntar în cadrul programului Ajungem Mari, mă luptam cu senzația de inutilitate și simțeam că aș putea face mai mult pentru alții și, indirect, pentru mine. Acum, după experiența Ajungem MARI, cu fiecare zâmbet al copiilor simt că am schimbat ceva, mă simt utilă și… râd mai mult. Uneori situația în care se află acești copii mă întristează, dar îmi dau seama că e normal ca uneori să fiu tristă. Important este că după tristețe vine fericirea. Fericirea copiilor și implicit a mea. Și mai e ceva… Imi dau seama că sunt mulți oameni frumoși în jurul meu și viața e mult mai frumoasă așa!”

 

Please specify image url

Emilia Stefania Mocan

Coordonator Național

„Dacă este ceva ce mă definește, cu siguranță acel lucru este voluntariatul. Activez în sfera ONG-urilor de 8 ani și este mediul în care m-am dezvoltat cel mai mult și în care am avut parte de cele mai frumoase experiențe. Însă, ceea ce mi-am dorit mereu a fost să fiu project manager și să contribui la educația copiilor și tinerilor.

Ajungem MARI este locul unde am reușit să îmbin aceste două lucruri și sunt extrem de fericită cu ceea ce fac. Am norocul să interacționez cu copiii în cadrul diferitelor activități, asta e partea care-mi place cel mai mult. Sunt perfect conștientă de importanța pe care o are educația în viața unui copil și cred cu tărie în egalitatea de șanse, iar prin Ajungem MARI reușesc zilnic, alături de o echipă minunată și extrem de dedicată, să luptăm pentru aceste lucruri și să le oferim copiilor un viitor mai bun.”

Please specify image url

Silvia Burciu

Psiholog

Silvia este un psiholog cu suflet tânăr, copilăros și amuzant, care s-a alăturat echipei Ajungem Mari în august 2019. Activitatea ei constă în consilierea voluntarilor Ajungem Mari în găsirea de activități educative potrivite pentru copii, conform particularităților de vârstă și al intereselor și consilierea psihologică a copiilor și tinerilor care doresc să se cunoască mai bine, ca să devină mai puternici și stabili emoționali.

„Am terminat Facultatea de Psihologie și masterul de Psihologie Clinică, iar în prezent sunt înscrisă la o formare de psihoterapie, numită Psihodramă. Visul meu este să devin terapeut și să aplic tot ce știu pentru a-i ajuta pe copiii din centrele de plasament.

Sunt fostă corporatistă și mă mândresc foarte mult cu alegerea de a schimba domeniul. Cred cu tărie că orice copil merită să aibă parte de experiențe frumoase și fac tot ce ține de mine să susțin acest crez. Continui să fiu voluntară, am întâlnit copii extraordinari, cu care m-am jucat și de la care am învățat foarte multe. Mă simt în largul meu între copii și sunt recunoscătoare pentru toate experiențele și lecțiile pe care mi le oferă zi de zi.”

Please specify image url

Ioana Văcărașu

Coordonator proiect ”Explorator pentru o zi”
„Voluntariatul a fost pasiunea mea dintotdeauna pentru că îmi dă ocazia să contribui și niciodată nu mă lasă să mă plictisesc. De prima oară când am cunoscut o parte dintre acești copii minunați mi-am dorit să pot face mai multe, să fiu mai direct implicată în parcursul lor.
 
Mă bucur în fiecare zi că am oportunitatea de a lucra într-o echipă dinamică și mereu determinată să facă mai mult pentru educația lor, pentru a îi încuraja și sprijini în drumul lor.  ”
Please specify image url

Ina Cristea

Coordonator Proiect

Pentru mine, voluntariatul a devenit ca un stil de viață de mai bine de 7 ani, de când am început să mă implic activ în diverse ONG-uri, asociații și acțiuni de voluntariat, sfera aceasta reprezentând o mare pasiune pentru mine.

Povestea mea comună cu Ajungem Mari a început în iunie 2014, când, alături de Iarina, am pus bazele acestui proiect minunat și atât de necesar. Pentru mine a rămas și rămâne un proiect și un loc de suflet căruia i-am dedicat aproape un an și jumătate din viață pe perioada liceului. Acum m-am întors cu mare drag și entuziasm, cauza proiectului fiind una în care eu cred extrem de mult și la care vreau să contribui în continuare.

Please specify image url

Loredana Iamandi

Coordonator Național

„În primăvara anului 2017 am descoperit minunile pe care echipa de voluntari Ajungem MARI le făceau cu copiii din toată țara. Am simțit că vreau să fac parte din echipă și așa i-am cunoscut pe copiii din Buzău. Am fost voluntar, coordonator local iar din septembrie 2019 m-am alăturat echipei din București ca și coordonator național.

Am simțit că fac ceea ce trebuie, m-am simțit împlinită și fericită că pot aduce un zâmbet și o bucurie în viețile copiilor. Trebuie să recunosc că experiența, copiii și echipa de voluntari m-au schimbat și au adus multe lucruri bune în viață mea.”

Please specify image url

Beatrice Batog

Psiholog-Consilier voluntari

Beatrice este psihoterapeut în Terpia Cognitiv-Comportamentală. S-a alăturat echipei noastre de voluntari în iulie 2017 și oferă asistență psihologică voluntarilor noștri de pretudindeni.

„Cred în sincronicități. Și că atunci când e menit să se întâmple ceva, vine în viața ta foarte natural. Cam așa a fost și alăturarea mea echipei Ajungem MARI. Totul a plecat de la ideea de a oferi voluntarilor un fel de suport, un fel de kit basic de abilități care să îi ajute zi de zi să se înțeleagă mai bine și astfel să facă față provocărilor lucrului cu copiii din centre de plasament. Am fost voluntar sau am lucrat mult timp cu persoane vulnerabile și am trăit pe propria piele cât de apăsătoare pot fi anumite momente și câtă nevoie de sprijin și înțelegere ai și tu nevoie la rândul tău din când în când. Mă bucur că fac parte din această echipă Mare de oameni.”

Please specify image url

Andreea Dumitru

Consilier educațional

Andreea este mama unui adolescent și un om care nu-și poate imagina viața fără ENTUZIASM. Fuge de locurile și oamenii în care încolțește blazarea și nu prea știe să se plictisească. Mai bine de 15 ani a scris despre teatru și a editat cărți de specialitate. La aproape 40 de ani și-a descoperit însă cea de-a doua uriașă pasiune: voluntariatul în slujba copiilor care nu trăiesc alături de familiile lor.

„Două prietene de Facebook mi-au scos în cale exact la timp programul Ajungem MARI. Iubesc oamenii pe care i-am descoperit aici, iubesc să mă gândesc zi și noapte la copii, pentru că niciodată nu m-am simțit mai fericită, mai liberă, mai spontană, mai încrezătoare în puterile mele și ale semenilor mei. Nu-mi doresc decât să le dau și copiilor șansa de a simți că se poate trăi și în acest fel.”

To Top