Completează formularul 230 pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul tău pe venit către Asociația Lindenfeld!

Completeaza si semneaza FORMULARUL 230 ONLINE, descarca-l si trimite-l pe email la info@ajungemmari.ro.

Sau poti descarca formularul PDF si trimite-l SCANAT, completat si semnat pe e-mail la info@ajungemmari.ro.

NOUL Formular 230 – 1 an – valabil pentru impozitul datorat pentru intreaga perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021

NOUL Formular 230 – 2 ani – valabil pentru impozitul datorat pentru 2021 si 2022.


Împreună ajutăm copiii din centrele de plasament să Ajungă MARI, responsabili și independenți! Cu sprijinul tău putem continua să îi suţinem pe cei peste 2.500 de copii şi tineri instituţionalizaţi cu care lucrăm în Bucureşti şi 23 de judeţe.

Mobilizăm o echipă de peste 1.300 de voluntari care să îi ajute să înveţe cu drag şi să-şi facă temele, dar şi să se bucure de viaţă prin experienţe frumoase în afara centrelor de plasament: ieşiri, excursii, tabere, cursuri pentru copiii talentaţi, vizite în companii. Copiii îi aşteaptă în fiecare săptămână pe prietenii lor voluntari care i-au ajutat să devină mai încrezători, mai optimişti şi mai pregătiţi pentru viitor!


1. Cum redirecționezi 3,5%?

E simplu și gratuit să ajuți! Banii pentru impozitul tău sunt deja la stat, așa că să îi redirecționezi nu prezintă NICIUN COST. Fiecare formular se transformă în rechizite, în ieșiri educative sau excursii, în training-uri pentru voluntarii din țară. Dacă ai venituri din alte surse trebuie să completezi declaraţia unică – vezi mai jos detalii.


2. Ce completezi?

În 2 minute, cu datele personale la secțiunea 1 + semnătura contribuabilului (în stânga jos). Datele noastre sunt deja completate.

IMPORTANT! Poţi face redirecţionarea celor 3,5% pentru o perioadă de 2 ani. Anul viitor ANAF va redirecţiona automat suma către Ajungem MARI.


3. Până când poți completa?

1 mai – pentru trimiterea online a formularului către info@ajungemmari.ro

25 mai – pentru trimiterea online a formularului către ANAF


4. Cum completezi?

Completezi toate datele si semnezi simplu, cu mouse-ul, online. Platforma iti va genera formularul completat pe care te rugam sa-l descarci si sa ni-l trimiti pe email la adresa info@ajungemmari.ro

  • FIZIC – Printezi formularul de mai jos, il completezi si semnezi, il scanezi si trimiti pe email la info@ajungemmari.ro.
Descarca si completeaza NOUL Formular 230 – 1 an – valabil pentru impozitul datorat pentru intreaga perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021
Descarca si completeaza NOUL Formular 230 – 2 ani – valabil pentru impozitul datorat pentru 2021 si 2022.

Citește mai multe detalii despre ce venituri sunt impozabile și instrucțiuni de completare în documentul de aici.

La finalul paginii găsești răspunsurile la cele mai frecvente întrebări. 


 4. Cum trimiți formularul?

 a. Trimiți formularul tău completat și semnat, scanat în format PDF, pe adresa: info@ajungemmari.ro. Data limita: 1 mai. Daca ai mai multe formulare colectate ni le poți trimite până la 1 mai pe toate scanate într-un PDF sau în PDF-uri separate pe adresa de mai sus. Noi le vom colecta și le vom trimite apoi pe toate către agențiile ANAF corespunzătoare, cu borderou de primire.

Dacă ai peste 10 formulare colectate fizic, ni le poți trimite prin curier la sediul nostru din București. Te rugăm sa ne scrii înainte pe info@ajungemmari.ro. Îți vom trimite adresa la care le poți trimite și ne vom asigura că cineva le va putea prelua. 


b. Trimiți formularul completat prin poștă la agenția ANAF de care aparții, obligatoriu cu confirmare de primire. Data limită: 25 mai.

Cauți aici agenția ANAF de care aparții. Pentru a căuta ușor apasă Ctrl+F și caută după numele orașului sau comunei (nu al satului) în care ai domiciliul din buletin. Pot exista mai multe localități cu același nume, în județe diferite. Apasă pe săgețile din dreptul câmpului de căutare pentru a fi sigur că găsești localitatea din județul tău.


c. Poți depune formularul tău și ONLINE. Data limită: 25 mai.

Cum depui formularul ONLINE în Spaţiul Public Virtual?

Daca iti creezi cont online in Spatiul Public Virtual, pe www.anaf.ro – de acum vei putea depune orice declaratie.

Dacă ai deja cont (de obicei au cont mai ales persoanele cu profesii liberale – medici, avocați,cei cu contracte de drepturi de autor, cu venituri anterioare din alte surse), doar intri in cont siselectezi formularul 230, unde adaugi datele noastre: Asociatia Lindenfeld, CIF: 32059804, Cont:RO10 BACX 0000 0012 8851 7000.– Daca nu ai cont, te înregistrezi pe site-ul ANAF și apoi depui formularul.

Atenție! –înregistrarea se face simplu, cu date de identificare și date de contact, dar este necesar să te prezinți în termen de 10 zile la orice birou ANAF cu CI, copie CI și fișierul cu datele înscrise pe website pentru validare. Parola îți va putea folosi de acum pentru toate depunerile online, plus că pot merge la ORICE ANAF, nu doar cel de care aparții.


5. DECLARATIA UNICA

 

Declaratia unica/ fomularul 200: Persoanele care realizeaza venituri din alte surse trebuie sa depuna personal documentele necesare la ANAF, conform instructiunilor de pe websiteul ANAF până la 25 mai.

Pe langa datele de completat despre veniturile realizate, pentru a redirectiona 3,5% catre programul Ajungem MARI, completeaza la sectiunea respectiva datele noastre: Asociatia
Lindenfeld, CIF: 32059804, Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000.

Declaratia unica NU se poate depune de catre ONG.


6. SPUNE-LE și PRIETENILOR!

Dacă nu știu despre Ajungem MARI, le poți trimite prezentarea programului nostru. Mai multe formulare înseamnă mai multe șanse pentru copii!  

Distribuire pe județe: Fondurile pe care le vom primi în urma formularelor strânse dintr-un anumit judeţ vor fi transformate în materiale educaţionale şi activităţi pentru copiii din judeţul respectiv.

Mulțumim din suflet pentru susținere! Împreună creștem copii puternici!  

 

 


 

7. Întrebări frecvente

De ce e important să redirecționezi?

Doar aproximativ 30% dintre români redirecționează impozitul prin completarea formularului 230. Putem fi mai mulți și putem salva mai multe destine!

Ce completez în formular?

Secțiunea I cu datele tale. Te sfătuim să completezi și câmpul de mail și/sau

telefon, în cazul în care ANAF are nevoie să ia legătura cu tine. Bifezi dacă vrei să redirecționezi pentru 1 sau 2 ani. Semnezi la “Semnătură contribuabil”!

Redirecționarea pe 2 ani?

Tot de anul trecut direcționarea se poate face pentru 2 ani. Dacă ai completat anul trecut, nu mai este nevoie să completezi anul acesta. Dacă ai completat pentru altă asociație, fondurile se vor împărți între cele două.

3,5% sau 2%?

De acum 2 ani procentul este de 3,5%, în loc de 2% și compensează scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%)

Trebuie să completez împuternicirea?

Completezi împuternicirea doar dacă altcineva va face depunerea în locul tău. Atenție, nu se aplică dacă ONG-ul face depunerea în locul tău. În schimb, ei trebuie să te introducă într-un borderou care însoțește formularele la ANAF.

Anexa formularului

Există o anexă a formularului, dacă vrei să redirecționezi către două asociații – poți alege procentul care merge către fiecare. 

Cine poate redirecționa?

Persoanele care realizează venituri impozabile: salarii și asimilate salariilor, pensii (peste 2000 lei), activități independente, sportive, drepturi de proprietate intelectuală sau din cedarea folosinței bunurilor (de exemplu, chirii) și cei care au obligația depunerii declaraţiei unice 212, care se depune până la data de 25 mai 2022, inclusiv. Aici intră cei care fac venituri în străinătate și plătesc impozitul în România.

Dacă sunt PFA pot redirecționa?

Da, poți face asta prin declarația unică, la rubrica de 3.5%. PFA-urile pot face atât sponsorizări, cât și redirecționare în același an fiscal!

Pot depune personal formularul?

Poți depune formularul și personal: fizic, la ANAF-ul de care aparții (după buletin),prin poștă cu confirmare de primire sau online prin SPV. Termenul limită este 25 mai.

 


Am răspuns la o parte dintre întrebări cu sprijinul specialiștilor de la Asociația pentru Relații Comunitare. 

To Top