Fii tu cel care le oferă copiilor din centrele de plasament un viitor plin de culoare!

Donează lunar și ajută un copil singur să capete putere și curaj!

Nume *(câmp obligatoriu)
E-mail *(câmp obligatoriu)
Localitate (optional)
Telefon (opțional)
Suma Donată 25 Lei50 Lei75 Lei100 Lei
Donație Lunară Da
Mesaj pentru Ajungem Mari
(optional)

 


Aceasta este o campanie de donatii recurente, care ne ajuta sa stim ce fonduri avem disponibile lunar pentru a-i sustine pe copii in psihoterapie.

Daca vrei sa faci o singura donatie in loc sa donezi lunar, poti dona AICI.


Copiii din centrele de plasament isi doresc, ca toti copiii, sa sa joace si sa se bucure de prietenii lor si de pasiunile lor. Isi doresc sa invete, sa ia note bune si sa faca cele mai frumoase desene si felicitari pentru doamna invatatoare.

Din pacate, pentru ca au trecut prin experiente dure, de abuz sau abandon, pentru ca au crescut fara caldura familiei, de multe ori sunt atat de tristi incat nu mai au puterea sa invete sau sa coloreze intr-o carte. Din pacate, de multe ori se simt atat de descurajati incat nu se cred in stare nici sa se joace cu ceilalti copii si raman deoparte.

Impreuna, ii putem ajuta, prin sedinte de psihoterapie ca sa își gestioneze emoțiile, să prindă încredere în ei și să lupte pentru un viitor mai bun.

În perioada izolării tot mai mulți copii și tineri au simțit nevoia de ajutor și vrem să putem continua ședințele de psihoterapie prin generozitatea ta. Costul mediu al unei sedinte de psihoterapie este de 110 de lei. In prezent 50 de copii si tineri sunt inscrisi la psihoterapie.

Fii unul dintre cei 1000 de prieteni Ajungem MARI care le construiesc viitorul! Doneaza lunar 25, 50, 75 sau 100 lei si daruieste-le o viata mai buna!

Iti multumim din suflet pentru generozitate!


Voluntarii Ajungem MARI le devin copiilor prieteni si ii incurajeaza si sustin pe termen cat mai lung. Sunt insa  copii care au nevoie de mai multa sustinere ca sa treaca de incercarile grele prin care au trecut (abuzuri fizice sau sexuale, separarea de familie, decesul parintilor, institutionalizarea care ea insasi produce traume).

Efectele traumei se vad in comportamentul zilnic al copiilor si le afecteaza modul in care relationeaza cu ceilalti, in care invata sau isi vad viitorul. Au stima de sine foarte scazuta, pot fi agresivi cu cei de aceeasi varsta, au probleme de concentrare si de memorare, au o viziune sumbra asupra viitorului si comportamente provocatoare, pot ajunge la consum de substante si la comportamente sexuale riscante.

De aceea vrem sa le venim in ajutor! Speram sa putem asigura terapie de lunga durata, atat timp cat au nevoie acesti copii. Proiectul isi propune sa vina in sprijinul copiilor si tinerilor institutionalizati vulnerabili sau aflati in situatii de risc si sa le ofere acestora sansa de dezvoltare personala si integrare sociala prin sedinte de terapie adaptate le nevoile lor.

In functie de varsta si de nevoi, copiii vor beneficia de ateliere de joc terapeutic (joc senzorial, sand-play, terapie prin arta etc.) sau sedinte individuale de terapie

Costul mediu pentru o sedinta de terapie pentru un copil este de 100 de lei. Costul total pentru 6 luni de terapie pentru un copil este de 2400 lei.

Beneficii pentru copii și tineri: imbunătățirea capacității de exprimare în siguranță a emoțiilor dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea); dezvoltarea capacității de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența; îmbunătățirea abilităților de concentrare și urmărire a unui scop; dobândirea unei discipline și antrenarea răbdării; creșterea stimei de sine; autocunoaștere; îmbunătățirea abilităților de comuniare și socializare; performanțe în domenii de interes; îmbunătățirea rezultatelor școlare.


Potrivit „Strategiei naționale pentru sănătatea mintală a copilului și adolescentului 2016-2020” și cercetărilor efectuate de Salvați Copiii România, copiii instituționalizați reprezintă una dintre categoriile cu risc crescut de a dezvolta tulburări de sănătate mintală. Până în prezent, însă, demersurile de a asigura la nivel național servicii integrate, de prevenție (screening precoce) și psihoeducație sunt extrem de firave. Problemele rămân: deficitul cronic de specialiști în sistemul de sănătate publică, școală și sistemul de protecție, dificultatea creării de echipe terapeutice interdisciplinare, subdiagnosticarea la nivelul acestui segment populațional, tratamentul axat pe medicație, în dauna intervenției de tip psihoterapeutic, posibilitatea foarte redusă de intervenție în mediul de viață al copilului, stigmatizarea copilului instituționalizat (cu sau fără tulburare mintală) în școală și societate.

Din experiența programului Ajungem Mari, am observat că, față de numărul dificultăților manifestate de copii și semnalate de voluntari și educatori, un număr foarte mic de beneficiari din sistemul de protecție ajung la consiliere psihologică și psihoterapie (servicii externalizate sau oferite de specialiștii DGASPC). Lipsa acută a angajaților pregătiți să-și asume rolul persoanei de referință, lipsa accesului la suport psihoterapeutic timpuriu și pe termen lung pentru copiii care au trecut prin traume în intervalul critic al dezvoltării lor (0-6 ani) și care trăiesc în continuare într-un mediu impredictibil (cu mutări și schimbări repetate ale formei de protecție, cu pierderea adulților de referință) crește exponențial riscul ca aceștia să internalizeze reacții dezadaptative, să dezvolte comportamente (auto)distructive și să reproducă abuzurile suferite. De cele mai multe ori, în prezent, intervenția terapeutică nu este preventivă, ci acordată în situații de criză.

To Top