0
COPII ȘI TINERI
0
VOLUNTARI
0
JUDEȚE
0
CENTRE

Ajungem MARI este programul Asociaţiei Lindenfeld ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Avem proiecte permanente dezvoltate pentru a răspunde nevoilor reale ale copiilor din sistemul de protecţie. Punem astfel accent pe creşterea încrederii copiilor în propriile forţe, pe formarea de abilităţi şi transmiterea unor valori care să-i ajute să ducă o viaţă independentă, demnă şi sănătoasă.

În mod concret, lucrăm cu copiii din centre de plasament şi apartamente de tip familial pe care îi susţinem să ajungă MARI până când ies din sistemul de protecţie a copilului. Peste 1.400 de voluntari merg săptămânal la cei peste 3.000 de copii şi tineri incluşi în program, timp de cel puţin 8 luni, oferindu-le ajutorul pentru pregătirea sau recuperarea şcolară, realizând cu ei ateliere creative, de dezvoltare personală sau cultură generală, sprijinindu-i educaţional, moral şi emoţional să devină adulţi responsabili, independenţi şi fericiţi.

VIZIUNE

Ne dorim o lume în care copiii separați de familie să crească încrezători în potențialul lor și să ajungă oameni responsabili și independenți.                                                                                                                                                            

Programul educațional Ajungem MARI își propune să reducă traumele copiilor din sistemul de protecţie specială, apărute în urma instituționalizării, a abandonului și a separării de familii.

MISIUNE

Cu sprijinul voluntarilor le suntem alături, pe termen lung, copiilor instituționalizați și din medii defavorizate pe care îi sprijinim educaţional, moral şi emoţional să devină adulţi responsabili, independenţi şi fericiţi.

Dezvoltăm în permanență programe pentru a-i ajuta pe copii să aibă parte de experiențe noi, să prindă încredere în ei și să își descopere pasiunile și abilitățile.

AJUNGEM MARI, SCURT ISTORIC ȘI APRECIERI

Programul Ajungem MARI este unicul program al Asociaţiei Lindenfeld, fondată în 2013 de 3 tineri care îşi doreau nespus de mult să aducă schimbări în bine în societate. Programul educaţional a fost demarat pe 8 iunie 2014, în Bucureşti, cu fonduri 0. S-a extins cu rapiditate, iar în următorul an voluntarii se alăturau şi copiilor din centrele din Cluj, Iaşi, Timiş şi Buzău. Până în 2016 programul nostru era implementat în Bucureşti şi 24 de judeţe, iar copiii aşteaptă cu nerăbdare întâlnirile cu voluntarii lor, pe care îi descriu ca fiind „buni, calzi, prietenoşi, veseli, de încredere, serioşi şi care îşi respectă promisiunile.”

În 2016 Programul Ajungem MARI a primit recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul cât mai multor copii vulnerabili din România şi a fost premiat în repetate rânduri.

În 2021, în urma unui lung şi laborios proces de selecţie, Iarina Taban, preşedintele şi fondatoarea programului, a fost desemnat Ashoka Fellow, alăturându-se astfel celorlalţi 6 Ashoka Fellows din România şi comunităţii globale de 3.800 de antreprenori sociali din peste 94 de ţări, pe care Ashoka îi sprijină pe viaţă.

În anul 2023 programul educațional Ajungem MARI a primit aprecierile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ale instituțiilor de Protecţie a Copilului și ale societății civile. Tot în acest an a primit Premiul pentru Impact Social în cadrul categoriei “Servicii Sociale” pentru proiectul “Sprijin pentru tinerii institutionalizaţi”, Premiul III în cadrul categoriei “Proiecte realizate cu implicarea voluntarilor” pentru proiectul “O șansă în plus la educație” şi Premiul III în cadrul categoriei “Programe” pentru programul “Psihoterapie pentru copiii și tinerii instituționalizați”.

DESPRE COPII

Copiii instituţionalizați se confruntă adesea cu probleme de integrare în societate și cu faptul că au lacune în educație. Au nevoie de ajutor pentru pregătire suplimentară la mai multe discipline, dar și de activități creative, care să îi ajute să afle ce le place, spre ce au înclinaţii şi ce ar putea dezvolta pentru ca să-şi asigure un viitor luminos.

Copiii din sistem au nevoie de afecțiune, încurajare și încredere pentru a putea depăși dificultățile de relaționare în societate. Iar aceasta este principala misiune a noastră: să fim lângă ei, să îi ajutăm şi să le dăm aripi.

0
de copii intră anual în sistemul de protecţie
0
din 10 copii este născut de o mamă minoră
0
dintre copii ajung anual în centre din cauza sărăciei
0
dintre copii ajung anual în centre în urma abuzurilor suferite sau a neglijării

VOLUNTARII, "MOTORUL" AJUNGEM MARI

Copiii şi tinerii din sistemul de protecţie au extrem de mult potenţial, umbrit însă de lipsa de încredere în ei şi afectat de separarea de familie. Au nevoie de relaţii cu adulţi care să le devină prieteni şi modele, să le ofere sprijin şi încurajare, să îi motiveze să îşi continue educaţia şi să le arate câte oportunităţi există şi cum le pot accesa.

Pentru viitorul acestor copii organizăm anual noi recrutări de voluntari, astfel încât să asigurăm constant numărul optim. Voluntarii sunt sprijiniţi în acest demers prin training-uri şi consiliere constante. În prezent se implică peste 1.400 de voluntari prin ședințe interactive în centre și activități în afara centrelor.

Voluntarii Ajungem Mari sunt oameni de toate vârstele și din toate domeniile, care se implică săptămânal, cel puțin 8 luni, în educația copiilor și îi încurajează permanent.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804