Alege sa transformi cadourile de ziua ta in experiente frumoase care sa ii ajute pe copiii din centrele de plasament sa creasca frumos.

Daca se apropie ziua ta de nastere si vrei sa primesti un cadou special de la prietenii, colegii si familia ta poti alege sa primesti “bucurie pentru copiii si tinerii din centrele de plasament”.  

Fie ca alegi sa iti serbezi sau nu ziua, prietenii si cunostintele tale pot ca in loc de cadourile obisnuite sa doneze online, cu cardul, pe platforma GALANTOM. Uneori primesti donatii cadou de la cine nu te astepti! Daca iti serbezi ziua cu prietenii, poti colecta si fizic banii si ii poti aduce fizic la noi, depune in contul asociatiei sau face o plata cu cardul pe platforma in cuantumul sumei respective.


Cum functioneaza?

Sunt 3 pasi simpli:

1. Completezi acest FORMULAR in care spui ce te motiveaza, de ce ai ales sa-ti donezi ziua de nastere si iti incurajezi prietenii sa doneze in locul cadourilor pe care ar fi vrut sa ti le ofere.

2. Noi iti cream o pagina pe platforma Galantom si iti trimitem un e-mail cu link-ul paginii pentru ca tu sa o promovezi pe Facebook sau pe alte canale, in randul prietenilor tai, precum si un ghid cu sfaturi pentru o mai buna promovare.

3. Tu distribui link-ul paginii in randul prietenilor si ii inviti sa doneze in locul cadourilor pe care ti le-ar fi cumparat.

Satisfactia de a contribui la un viitor mai bun pentru copiii din centrele de plasament e grozava!


 

 

Ma incanta tare mult ca am reusit sa aduc inca o bucurie copiilor cu care lucrez cu ajutorul fondurilor stranse pe Galantom. Bucurie care poate nu ar fi fost posibila daca nu imi faceam pagina de fundraiser si nu le povesteam prietenilor mei cat de usor si simplu este sa ajuti prin donatiile pe platforma. Nu-mi puteam dori un cadou mai frumos. Incurajez pe oricine sa incerce aceasta experienta!
Ana Cristache

Ana Cristache

Voluntar si coordonator Ajungem MARI
Am ales sa imi donez ziua de nastere pentru ca am avut norocul de a primi destule cadouri pana la 30 de ani, in timp ce multi copii din centrele de plasament nu au pe nimeni alaturi care sa le faca cadouri. Am ales sa imi donez ziua pentru ca, orice as fi primit, nu ar fi insemnat nimic in comparatie cu bucuria acestor copii de a vedea pentru prima data muntele sau marea.
Mi-am donat ziua si am descoperit ca am in jurul meu o groaza de oameni fantastici, cu suflet mare.
Ion Badea

Ion Badea

Voluntar Ajungem MARI

 


Pentru ce poti strange fonduri?

Proiectele actuale pentru care poti opta sunt “Terapie pentru copiii vulnerabili” (sedinte de terapie adaptata nevoilor specifice ale copiilor si tinerilor din centrele de plasament (logopedie, consiliere psihologica, psihoterapie, terapie prin joc, sandplay etc.), „Da-ti pasiunea mai departe” (sedinte saptamanale de pregatire scolara si ateliere creative in centre alaturi de voluntari care ii sustin si incurajeaza permanent pe copii), „Explorator pentru o zi” (iesiri educative si recreative din centru la teatru, film, muzee etc. alaturi de voluntari care le arata copiilor lumea). 

 

“Terapie pentru copiii vulnerabili” – Prin acest proiect ne propunem sa oferim copiilor si tinerilor vulnerabili din centrele de plasament sedinte de terapie (logopedie, terapie prin joc, servicii de consiliere și psihoterapie, sandplay etc.) adaptate astfel incat sa raspundem nevoilor specifice pe care le au.

Prin aceste sedinte de terapie ne propunem sa le oferim copiilor șansa de a-si imbunatati abilitatile de comunicare, de a învăța să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine.

Costul pentru o luna de terapie (4 sedinte) pentru un copil este de 400 de lei.

 

 


 

„Dă-ți pasiunea mai departe” este principalul proiect permanent din cadrul programului educațional Ajungem MARI. Proiectul se desfășoară la nivel național (in Bucuresti si 25 de judete) și sprijină peste 2000 de copii și țineri instituționalizați pe termen lung prin implicarea unui număr mare de voluntari care devin profesori, prieteni și modele pentru copii. 

Voluntarii merg săptămânal în centre în echipe de 2 la o grupă de copii de vârste apropiate pentru ședințe interactive de pregătire școlară (română, matematică, engleză, informatică, cultură generală etc.) sau pentru a susține ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, arte plastice etc.). Un copil participa la 1-4 sedinte saptamanale alaturi de voluntari. Proiectul a fost desemnat „Proiectul anului in educatie” la Gala Nationala a Voluntarilor 2015 si a primit premiul 2 la Gala Societatii Civile la sectiunea „Proiecte si campanii de voluntariat”.

Costul participarii pentru un copil timp de un an este de 500 de lei.

 


 

“Explorator pentru o zi” este un proiect permanent al programului educațional Ajungem MARI prin care le oferim copiilor și tinerilor șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi. Fiecare ieșire din centru este o nouă experiență, iar timpul pe care îl petrec voluntarii alături de ei este mult mai apreciat decât jucăriile și hainele pe care le primesc drept donații.

Voluntarii organizează ieșiri cu copiii la film, la muzee, în diferite spații de joacă, la teatru, în parcuri, la escape room, laser tag, la diferite festivaluri și evenimente. Aceștia îi însoțesc pe copii și participă alături de ei la activități, îi încurajează pe tot parcursul desfășurării acestora, le explică ce au de făcut, discută cu aceștia despre diverse teme precum familie, prietenie, valori morale, carieră, pasiuni și emoții. De asemenea, voluntarii le explică și cum trebuie să se comporte și le oferă modele de urmat.

Costul pentru un copil pentru un an este de 600 de lei pentru 12 iesiri educative.

 


Despre formularul de inscriere

Textul pe care il scrii pentru a deveni fundraiser este cel mai important – va fi afisat pe pagina ta Galantom si va convinge prietenii sa doneze. Acorda 10-15 minute pentru completarea formularului.

Prin formular alegi evenimentul, suma pe care iti propui sa o strangi, selectezi o fotografie personala (e important sa pui o poza cu tine astfel incat oamenii sa cunoasca de la inceput pentru cine doneaza) si sa scrii un scurt text despre motivatia ta, ce inseamna fondurile stranse si de ce e important ca prietenii si colegii tai sa doneze.

Ce e important sa scrii:

1. De ce ai ales tu cauza Ajungem MARI. Poti vorbi din propria experienta, daca ai interactionat direct cu echipa Ajungem MARI sau ai lucrat cu copiii nostri ori cunosti in detaliu proiectele noastre si stii cat de mult conteaza implicarea si cata nevoie este de sustinere constanta. Astfel povestea ta este mai autentica si are un impact mai mare atunci cand le vorbesti din suflet oamenilor.

Ex.: “Anul acesta imi donez ziua de nastere pentru a le oferi copiilor din centre de plasament sedinte de terapie”

2. Cum ajuta donatiile copiii prin proiectul ales. Ce se va intampla cu fondurile stranse, chiar cu exemple de activitati frumoase de care se vor bucura copiii (pregatire pentru rezultate mai bune la scoala; iesiri la teatru, la film; drumetii in tabara la munte).

Ex: “Pentru un copil dintr-un centru 600 lei donati aici se transforma in 12 iesiri educative timp de un an alaturi de voluntari care ii arata lumea de afara. Fiecare donatie aduce o experienta frumoasa de care are nevoie pentru a creste cu speranta.”

Ex.: “Pentru un copil dintr-un centru 1000 lei donati aici se transforma in 10 sedinte saptamanale de psihoterapie prin care vor invata să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine.”

3. Sa ii inviti clar sa doneze si sa le multumesti pentru sustinere.

Ex.: “Doneaza si tu si hai sa le oferim impreuna copiilor din centre o viata mai frumoasa! Fiecare donatie, orice suma se aduna si conteaza! Multumesc mult pentru ajutor!”


Despre mecanismul de donatii pe platforma GALANTOM

Prietenii si colegii tai pot dona foarte simplu pe platforma Galantom cu cardul. Dau click pe butonul “Vreau sa fac o donatie”, completeaza suma dorita, datele de contact si optional un mesaj de incurajare pentru tine. Vor fi redirectionati catre pagina operatorului de plati MobilPay care utilizeaza 3D-secure. Dupa incheierea evenimentului donatorii primesc e-mail de multumire pentru donatii si pot alege sa primeasca si informatii despre desfasurarea proiectului.

Chiar daca nu este atinsa suma exacta din target (pentru unul sau mai multi copii), fondurile se aduna in cont si sunt dirijate cate activitatile proiectului ales. Se scad doar mici comisioane ale procesatorului de plati si sumele directionate de donatori catre platforma Galantom (donatorii pot alege sa directioneze o parte din suma in limita a 3% din valoarea donatiei)


Multumim mult pentru sustinerea ta! Fiecare ajutor e foarte important!

 

To Top