Programul educațional Ajungem MARI conține proiecte permanente care răspund pe termen lung nevoilor reale ale copiilor instituționalizați și din centre de plasament și pun accent pe creşterea încrederii copiilor în forţele proprii, formarea de abilităţi si transmiterea unor valori pentru o viaţă demnă şi sănătoasă.

Principale proiecte au fost structurate de la început ca fiind proiecte permanente care se vor desfășura pe termen lung și nu vor se vor încheia odată cu finanțările punctuale. Alături de parteneri și sponsori, există și proiecte sau activități specifice care se integrează și adaugă valoare proiectelor permanente. În prezent, programul Ajungem MARI are 5 proiecte permanente – detalii mai jos și pe paginile fiecăruia.

Proiectele noastre

Pregătire și recuperare școlară

Proiectul se desfășoară la nivel național și sprijină copiii și ținerii instituționalizați pe termen lung prin implicarea unui număr mare de voluntari în ședințe interactive de pregătire școlară (română, matematică, engleză, informatică, cultură generală etc.) sau pentru a susține ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, arte plastice etc.). Ne dorim ca cei care au o pasiune, să le-o transmită mai departe copiilor și tinerilor din centre.

Citeste mai mult

Ieșiri recreative în afara centrelor

Prin acest proiect le oferim copiilor și tinerilor șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi. Fiecare ieșire cu copiii la film, la muzee, în diferite spații de joacă, la teatru, în parcuri, la escape room, laser tag, la diferite festivaluri și evenimente etc. este o nouă experiență, iar timpul pe care îl pretrec voluntarii alături de ei este mult mai apreciat decât jucăriile și hainele pe care le primesc drept donații.

Citeste mai mult

Vizite de orientare profesională și consiliere vocațională

Proiectul include vizite la locuri de muncă și consiliere vocațională prin care îi ajutăm pe copiii și țineriii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus. Este vârsta la care ei își formează visele și vrem să înteleagă că prin determinare și o educație solidă și ei pot ajunge exact ce își doresc.

Citeste mai mult

Cursuri vocaționale și ateliere creative

Prin acest proiect îi sprijinim pe copiii și ținerii din centre să se cunoască mai bine și să își dezvolte abilitățile prin cursuri vocaționale în afara centrelor organizate de parteneri sau de voluntari, ateliere și workshop-uri de dezvoltare personală, cursuri tematice, logopedie.

Citeste mai mult

Tabere de dezvoltare personală

Proiectul constă în tabere de dezvoltare personală la munte pentru copii și tineri instituționalizați sau din medii defavorizate. Programul cuprinde drumeții, vizite la castele, excursie cu telecabina, seri tematice, jocuri de echipă și rol, improvizație toate menite să-i ajute pe copii să aibă mai multă încredere în ei, să-și depășească limitele, să capete mai mult curaj și să-și dezvolte abilitățile. 

Citeste mai mult

To Top