„Vacanta (te face) MARE” este un proiect permanent în cadrul programului educațional Ajungem MARI ce constă în tabere de dezvoltare personală la munte pentru copii și tineri instituționalizați sau din medii defavorizate. 

Organizăm taberele spre finalul vacanței de vară în zone montane cu 20-25 de copii pe fiecare serie într-o cabană închiriată în întregime pentru a permite desfășurarea activităților. Programul cuprinde drumeții, vizite la castele, excursie cu telecabina, seri tematice, jocuri de echipă, jocuri de rol, improvizație, spectacole. În tabără participă însoțitori din partea centrelor și voluntari care organizează jocurile și activitățile. 

  _________________________

Beneficii pentru copii si tineri

  • creșterea stimei de sine
  • descoperirea de noi abilități
  • depășirea limitelor, mai mult curaj
  • deschidere către noi activități
  • îmbunătățirea abilităților de comunicare, socializare și lucru in echipă

_________________________

Rezultate și parteneri

Tabăra a fost printre primele proiecte finanțate chiar în 2014 la începutul programului Ajungem MARI. Fondurile au fost strânse prin evenimente caritabile de către fundraiseri care și-au mobilizat prietenii să doneze și să îi susțină la concursuri de alergare, de bicicletă, de Catan, caiac, karaoke, treasure hunt, Activity sau escape room. Numărul taberelor a crescut de la an la an: 2014 – 1 tabără la Bușteni cu 25 de copii; 2015 – 2 tabere la Bușteni cu 45 de copii; 2016 – 2 tabere la Bușteni și o tabără în Moldova cu 60 de copii; 2017 – 1 tabără de schi în Timiș și 3 tabere de fotografie la Bușteni cu 75 de copii. În total au participat în taberele Ajungem MARI 205 copii. 

To Top