Proiectul de tabere este un proiect ce constă în organizarea de tabere de dezvoltare personală sau de viață independentă pentru copiii și tineri instituționalizați şi din medii defavorizate.

Tabere de dezvoltare personală

Taberele de dezvoltare personală se desfăşoară la munte sau la mare, cu grupuri de 20-25 de copii și presupun organizarea de drumeții, vizite la castele, excursii cu telecabina, seri tematice, jocuri de echipă, jocuri de rol, improvizație, spectacole. Trainerii organizează jocurile și activitățile în funcție de vârstele și nevoile copiilor. În tabără participă însoțitori din partea centrelor și voluntarii din județul din care provin copiii, care îi cunosc și care le vor rămâne alături în continuare. 

Beneficii pentru copii și tineri

  • creșterea stimei de sine
  • descoperirea de noi abilități
  • depășirea limitelor, mai mult curaj
  • deschidere către noi activități
  • îmbunătățirea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă

Tabere de viață independentă

Taberele de viață independentă se organizează în grupuri mai mici, de 15-18 participanți cu vârste de peste 15 ani și conțin exerciții practice de viață independentă. Tinerii învață să lucreze în echipă, să gestioneze un buget, să facă cumpărături, să gătească și primesc diferite responsabilități în organizarea activităților. 

În centrele de plasament de tip vechi copiii şi tinerii nu au acces la activități de gospodărire (curățenie, gătit, cumpărături etc.), iar la ieșirea din sistemul de protecție le este foarte greu să se adapteze la viața independentă. În tabere trainerii organizează și exerciții practice pentru angajare – redactare CV și scrisoare de intenție, căutare de locuri de muncă, simulări de apeluri pentru angajare, simulări de interviu, gestionarea conflictelor la locul de muncă etc. 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804