Vlad Eftenie – arhitect, lector universitar

Vlad Eftenie este lector în cadrul departamentului Sinteză de Proiectare al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti. Este membru al Ordinului Arhitecților din România și al Registrului Urbaniștilor din România.

Este autor şi co-autor al unor numeroase studii şi proiecte de arhitectură/urbanism în domeniul educaţiei, comercial, administrativ şi rezidențial, în colectivul agenţiei de arhitectură Baumarc Proiect.

Vlad Eftenie este şi unul dintre cei mai apreciați fotografi din România. Adeseori, fotografiile sale cu peisaje din București și din țară devin virale în social media. Este autor/co-autor al unor numeroase expoziţii de fotografie urbană şi de arhitectură, atât în România (Bucureşti, Cluj, Timişoara, Baia Mare) cât şi în străinătate (Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin, Abu-Dhabi).

 

 

„Cred în rolul esenţial al educaţiei în creşterea şi formarea frumoasă a oamenilor. Lucrez cu tineri, am şansa să fiu un mediator al educării lor. Copiii reprezintă viitorul, avem nevoie de un viitor sănătos, iar acesta se pregătește cu grijă, cu iubire, dedicare şi răbdare încă de astăzi. Am ales să mă implic în proiectul “Ajungem MARI” cu speranţa că prin contribuţia mea pot sprijini parcursuri şi creşteri convergente către un mâine mai bun, cu oameni educaţi, integri, cu rost”.

 

 

 

A reprezentat România în cadrul EuroARTPhoto, expoziție cu participare internațională organizată de Ufficio Stampa sub patronajul Uniunii Europene, la Milano și Roma, 2014-2015.

A publicat trei cărţi având ca subiect metoda de studiu fotografic şi rolul său în arhitectură şi urbanism. “Codul Fotografiei” este cel mai recent titlu apărut în 2023.

În 2011, a primit premiul CBRE Urban Photographer of the Year, în 2014, Sony World Photography Awards, secțiunea „Open Low Light”. În 2016, a fost inclus în galeria “Forbes Heroes” de către publicația Forbes România.

Mai multe despre Vlad Eftenie puteți citi aici.  

Iar despre cel mai recent atelier realizat pentru copiii din programul Ajungem MARI puteţi citi aici.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804