Valentina Atodiresei, voluntar Ajungem MARI: “Văzându-i pe copii cum se bucurau de fiecare dată când mă vedeau am înţeles că ei se bucură pentru faptul că eu sunt acolo.”

Valentina Atodiresei are 18 ani şi îi place mult să citească, să facă plimbări lungi în natură şi puzzle. Îi place însă la fel de mult să petreacă timp în compania copiilor, aşa că anul trecut a decis să încerce ceva nou, care să se potrivească cu pasiunile ei şi s-a înscris în programul de voluntariat Ajungem MARI. Nu avea idei preconcepute legate de activitatea asta. Se aştepta să aibă parte de câteva momente mai stresante şi poate să întâmpine ceva obstacole din partea copiilor.

Mă gândeam că o să fie un pic stresant şi câteodată este, dar nu e nimic exagerat. Apoi mă temeam că poate îmi va fi mai greu să colaborez cu copiii, dar s-au dovedit a fi foarte ascultători şi înţelegători. Aşa că este deja aproape un an de zile de când facem împreună tot felul de joculeţe, participăm la ateliere, mergem la film sau la înot.

A avut momente mai grele, la început, când nu realiza efectul ajutorului pe care îl acorda.

Văzându-i pe copii cum se bucurau de fiecare dată când mă vedeau am înţeles că ei se bucură pentru faptul că eu sunt acolo.

Aşa că a continuat să meargă la ei, în fiecare săptămână.

Am învăţat în tot acest timp, cu şi de la copii, că dacă în viaţă îţi este greu ar trebui să ţii în continuare capul sus şi că poţi alege mereu să faci bine în locul unui lucru rău sau al ignoranţei. 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804