Susţine azi copiii din centre de plasament să devină adulţii responsabili şi independenţi de mâine

Programul educaţional Ajungem MARI a prelungit până pe 15 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare şi Ajungem MARI caută 1.000 de oameni serioşi şi implicaţi care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi, din centre de plasament din Bucureşti şi 25 de judeţe.

“Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copii care au suferit traume în urma instituţionalizării, a abandonului sau a separării de familii. Copiii sunt minunaţi şi au un potenţial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi ale copiilor este susţinerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta şi pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continua” – spune Iarina Taban, director executiv şi fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii şi tineri între 3 şi 20 de ani din 125 de centre sociale şi de plasament.

Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susţine cu copiii şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educaţie pentru sănătate, educaţie financiară sau educaţie civică. 

Citeşte întreg articolul pe hotnews.ro.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804