Proiectul „BEE Friendly” s-a încheiat, dar albinuţele continuă joaca

BEE Friendly a avut ca obiectiv transformarea unei curți, în trecut neutilizate, într-o grădină comunitară prietenoasă cu albinele, care să spijine educația nonformală a copiilor din Centrul Social Parcul Tineretului din Botoșani.

La începutul proiectului au fost plantați arbuști și flori care vor fi îngrijite împreună cu copiii și voluntarii Ajungem Mari.

Pe parcursul verii au fost desfășurate 13 activităţi educative cu scopul de a-i învăța pe cei mici, prin metode nonformale, atractive, importanța protejării naturii, a animalelor și a insectelor, în special a albinelor. Am plantat seminţe, am învăţat părţile componente ale unei flori, am pictat flori prietenoase cu albinele, am învăţat despre reciclare, am realizat o prezentare de modă cu haine realizate din materiale reciclate, am confecţionat căsuțe pentru păsări şi albine, am pictat pietre şi pitici pentru a înfrumuseţa grădina noastră, am aflat împreună rutina unei albine, am creat o „Albina reciclată” din materiale reciclabile şi am avut o vară plină de miere.

”Ohoho..cât muncește o albină mică!” R, 7 ani

Finalul a fost marcat printr-un eveniment plin de bucurie: un Carnaval al albinelor!

Scopul evenimentului a fost promovarea grădinii, dar şi creşterea gradului de conştientizare asupra rolului albinelor în cadrul ecosistemului. Au participat atât copii din cadrul Centrului, cât şi părinţii, familiile lor, fraţi/surori/copii din comunitate.

În cadrul carnavalului aproximativ 54 de copii au avut oportunitatea să lucreze în cadrul a 5 ateliere:  creare de măşti, modelarea albinelor din plastilină, pictură pe faţă, dans şi personalizare tricouri.

Evenimentul a fost o reuşită datorită implicării voluntarilor Ajungem MARI, dar şi a personalului Centrului social de zi.

Ce ne-am distrat la carnaval!!! Mai vrem!!!” S, 7 ani

„Luăm măştile acasă! Uraaa!!!” S, 8 ani

Mulțumim, PEPCO Romania și Organizația Umanitară CONCORDIA pentru toată bucuria adusă copiilor și comunității!

____________________

Proiect susținut prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO ROMÂNIA și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA

#pepcoromania #concordia #pepcolandia #pepcolandiaromania

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804