Proiectul „BEE Friendly” s-a încheiat dar albinutele continua joaca

BEE Friendly a avut ca obiectiv transformarea unei curți, în trecut neutilizate, într-o grădină comunitară prietenoasă cu albinele, care sa spijine educația nonformală a copiilor din Centrul Social Parcul Tineretului din Botoșani.

La începutul proiectului, au fost plantați arbuști și flori care vor fi îngrijite împreună cu copiii și voluntarii Ajungem Mari.

Pe parcursul verii, au fost desfășurate 13 activităţi educative cu scopul de a-i învăța pe cei mici, prin metode nonformale, atractive, importanța protejării naturii, a animalelor și a insectelor, în special a albinelor. Am plantat seminţe, am învăţat părţile componente ale unei flori, am pictat flori prietenoase cu albinele, am învăţat despre reciclare, am realizat o prezentare de modă de haine realizate din materiale reciclate, am confecţionat căsuțe pentru păsări şi albine, am pictat pietre şi pitici pentru a înfrumuseţa grădina noastră, am aflat împreună rutina unei albine, am creat o „Albina reciclată” din materiale reciclabile şi am avut o vară plină de miere.

 

”Ohoho..cât muncește o albină mică!” R, 7 ani

 

Finalul a fost marcat printr-un eveniment plin de bucurie: un Carnaval al albinelor!

Scopul evenimentului a fost promovarea grădinii dar şi creşterea gradului de conştientizare asupra rolului albinelor în cadrul ecosistemului. Au participat atât copii din cadrul Centrului, cât şi părinţii, familiile lor, fraţi/surori/copii din comunitate.

 

În cadrul carnavalului, aprox 54 de copii au avut oportunitatea să lucreze în cadrul a 5 ateliere:  creare de măşti, modelarea albinelor din plastilină, pictură pe faţă, dans şi personalizare tricouri.

Evenimentul a fost o adevărată reuşită datorită implicării voluntarilor Ajungem Mari dar şi a personalului Centrului social de zi.

 

Ce ne-am distrat la carnaval!!!Mai vrem!!!” S, 7 ani

„Luăm măştile acasă!Uraaa!!!” S, 8 ani

 

 

Mulțumim, PEPCO Romania și Organizația Umanitară CONCORDIA pentru toată bucuria adusă copiilor și comunității!

 

____________________

 

Proiect susținut prin programul PEPCOlandia, finanțat de PEPCO ROMÂNIA și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA

 

#pepcoromania #concordia #pepcolandia #pepcolandiaromania

To Top