Proiect Nou – Conectați la Educație

Cu sprijinul Fundației Swiss Re și al PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale), am demarat proiectul “Conectați la educație” prin care peste 180 de copii din centre de plasament și familii defavorizate au primit dispozitive electronice pentru a participa la activități educative și școlare online.

 

În cadrul proiectului au fost achiziționate 14 laptop-uri care au fost donate către 11 structuri rezidențiale (centre de plasament și căsuțe de tip familial) din Argeș, Buzău, Bacău, Galați, Mureș și Iași. Cele 14 laptopuri vor veni în sprijinul a 142 de copii cu vârste între 8 și 19 ani și vor facilita accesul lor la școala online, dar și la cursuri vocaționale online, ateliere educative sau lecții interactive.

 

Totodată, 33 de tablete conectate la internet timp de un an au fost donate către 33 de familii din 5 județe. În Timiș ele au ajuns la 6 familii ale copiilor dintr-un centru de zi privat din Timișoara, în Botoșani la 10 familii ale copiilor dintr-un centru de zi, în Prahova și Giurgiu la 3 familii din medii defavorizate, iar în Gorj la 10 familii ale copiilor dintr-un centru de zi de stat din Târgu Jiu și o familie de la un centru de zi din Novaci.

 

Pe lângă tablete, timp de 7 luni, cele 33 de familii vor primi pachete cu alimente, produse de igienă și rechizite, distribuite cu ajutorul voluntarilor Ajungem MARI din cele 5 județe.

 

Multe dintre aceste familii au mai mulți copii care vor avea de acum acces la școala online și alte activități educative. Pentru ei sprijinul este unul enorm și sperăm că va contribui la scăderea abandonului școlar, având în vedere faptul că fără astfel de dispozitive și conexiune la internet ei nu pot participa la orele ținute online. În plus, în perioada aceasta, voluntarii noștri vor putea organiza întâlniri online, ateliere și cursuri online pentru copii. Atât copiii, cât și voluntarii, s-au bucurat mult de oferirea tabletelor pentru că voluntarii vor putea lua din nou legătura cu copiii pe care altfel nu au avut cum să-i contacteze.

 

Trăim o perioadă în care cu toții suntem nevoiți să ne adaptăm la noua realitate. Un lucru însă nu se schimbă – importanța educației și nevoia de a facilita accesul la educație pentru toți copiii, indiferent de mediul din care provin. Ne-am bucurat atunci când partenerii noștri de la SwissRe au venit către noi cu această propunere și am fost onorați de faptul că am putut să ne aducem propria contribuție la realizarea acestui proiect frumos”, spune Nicoleta Radu, Director General, PAID România.

 

Suntem mândri de sprijinul pe care l-am oferit celor de la Ajungem Mari, organizația recomandată de partenerii noștri de la PAID România. Suntem fericiți să vedem că prin donația noastră copii din familii defavorizate au primit laptop-uri și tablete care le vor permite să își continue studiile, mai ales în contextul pandemiei de Covid 19”, a declarat Christian Kreutzer, Market Head ACEE & Transaction Lead NCEE SwissRe Europe.

 

Mulțumim SwissRe și PAID România că au făcut aceste lucruri posibile.

 

PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații, alunecări de teren. Mai multe informații pe www.paidromania.ro

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804