Proiect nou – Ajungem MARI și Puternici

Proiectul ”Ajungem MARI și Puternici” continuă și în 2022, cu spijinul partenerilor noștri United Way Romania, care ne sunt alături de 7 ani și sprijină voluntariatul în sprijinul copiilor vulnerabili. Proiectul susține în acest an 850 de copii și tineri din centrele de plasament din București, Ilfov, Cluj și Timiș.

Prin sprijinul United Way, timp de 12 luni, 550 de voluntari vor merge la copiii din centrele de plasament sau vor lucra online pentru a organiza ședințe de pregătire școlară, ateliere creative, de cultură generală și educație pentru mediu.

Voluntarii sunt alături de copii și îi ajută să-și descopere abilitățile, să-și îmbunătățească situația școlară și să nu renunțe la obiectivele pe care și le-au propus. Pentru a putea atinge aceste obiective e nevoie de o relație de încredere care există între voluntar și copil și de multă implicare.

Miruna este voluntara in echipa Ajungem MARI de cinci ani și lucrează de 3 ani cu R., o adolescentă care trecea printr-o perioadă dificilă. Cu răbdare, implicare și iubire din partea Mirunei, R. a reușit să treacă peste perioadele grele și sa lupte pentru un viitor mai frumos. Aflăm de la Miruna care sunt rezultatele implicării voluntarilor pe termen lung, așa cum au acești copii și tineri nevoie:

”Când am cunoscut-o pe R., acum aproximativ 3 ani, era în abandon școlar și fugea mereu din apartament. Din păcate, anturajul în care se învârtea nu era deloc potrivit. Treptat, cu pași mici și sub îndrumarea echipei de voluntari Ajungem MARI, R. a început să evolueze, ajungând în prezent elevă în clasa a 9-a.

Eu o consider pe R. un exemplu. Cum de jos, să te aduni și să ajungi “bine”, cu toate că traumele ei au fost și sunt încă mari. Consider că meritul este al ei, pentru că și-a dorit schimbarea. Noi, voluntarii, am fost alături de ea pentru a o ghida pe drumul cel bun și de a o ajuta la nevoie, incluzând înscrierea la terapie.” – Miruna, voluntar Ajungem MARI București

Suntem foarte bucuroși să putem continua să le fim alături acestor copii și să putem împărtăși povești frumoase. <3

Le mulțumim mult partenerilor noștri, United Way România pentru că le oferă șanse reale pentru un viitor mai bun copiilor și tinerilor noștri!

În toamnă începem recrutările pentru noii voluntari. Dacă vrei să te alături și tu minunatei echipe de voluntari Ajungem MARI, poți să completezi formularul ”Sunt interesat” de pe site-ul www.ajungemmari.ro/devino-voluntar
————————–

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 10.000 de persoane în dificultate.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804