Portret de voluntar – Raluca Strimbeanu

Voluntarii sunt cea mai importantă parte din echipa Ajungem MARI. Ei sunt cei care petrec 3 ore pe săptămână cu cei mici, cei care îi duc la teatru și în excursii. Fiecare voluntar are povestea lui: de ce fac parte din proiectul Ajungem MARI, cum se înțeleg cu copiii și ce înseamnă pentru ei să facă voluntariat.

În seria “Portret de voluntar” o să vă povestim puțin despre oamenii curajoși, muncitori, empatici care vor să facă lumea mai bună fiind parte din echipa Ajungem MARI.

Raluca este unul dintre voluntarii mai experimentați ai asociației. Face parte din echipa Ajungem MARI de un an și jumătate, echipa din București. A devenit voluntară pentru că își dorea să fie înconjurată de oameni care fac fapte bune, dar văzând că educația românească nu ne-a pregătit pentru asta a făcut un pas înainte și a spus că vrea ea să reprezinte schimbarea pozitivă.

A devenit voluntară Ajungem MARI pentru că îi place să petreacă timp cu copiii, devine plină de energie când e cu ei și pentru că au nevoie de cineva care să le arate o cale. Prima zi ca voluntar a fost plină de emoții. Nu mai lucrase înainte cu copii, dar a fost impresionată de cât de uniți erau și cum își purtau de grijă unul altuia.

Are multe amintiri plăcute alături de copii, dar cel mai bine s-a simțit când a reușit să îl învețe pe un băiețel numerele de la 1 la 10. ,, El renunța tot timpul la 6, pănă când am încercat sa îl antrenez cu o activitate în care trebuia să asocieze cifra cu numărul de obiecte de pe cartonaș, iar copilul deși se încurca a cerut să numărăm pănă învață să spună singur. Cred că o oră și jumătate a durat activitatea, dar bucuria de pe chipul lui când a văzut că a reușit a fost de neprețuit.”

Copiii sunt foarte fericiți să o aibă pe Raluca alături și arată asta. Raluca a fost foarte fericită când copiii ,, i-au făcut felicitări cu inimioare și te iubesc (scris cu literele orientate în partea stânga). Fetele erau în clasa pregătitoare și nu învățaseră toate literele, dar s-au străduit.”

Voluntariatul la Ajungem MARI nu doar a ajutat-o pe Raluca să devină schimbarea, dar a ajutat-o să ia o decizie importantă în viață. ,,Această experiență m-a ajutat să mă cunosc mai bine și totodată m-a determinat să îmi schimb job-ul și să îmi doresc să fiu învățătoare. Am făcut această alegere pentru că îmi doresc să fiu printre copii și să aduc o schimbare în viața lor.”

Le recomandă altor oameni să fie voluntari pentru că ,,nu există un sentiment mai minunat ca atunci când vezi bucuria din ochii copiilor sau a oamenilor cărora le oferi timpul tău.”

Întrebată ce a învățat după un an și jumătate de la copii, crede că a învățat să ierte, că nu există oameni răi, ci doar reacții de moment și au învățat-o să iubească necondiționat.

Dacă vrei și tu să faci lumea mai bună ajutându-i pe cei mici poți aplica să devii voluntar Ajungem MARI până pe 9 septembrie. Găsești toate informațiile aici. Abia așteptăm să te cunoaștem! 

 

To Top