Portret de voluntar – Mircea Petcu – Ajungem MARI Mureș

Mircea are 22 ani și este un voluntar super implicat în echipa Ajungem MARI Mureș, de 9 luni. Mircea lucrează cu copiii speciali și are rezultate foarte frumoase.

Care este motivația ta principală pentru care ești voluntar la Ajungem MARI?

Motivația principală a fost să pot oferi ajutor, deoarece consider că fiecare om are potențial, însă pentru a atinge acest potențial avem nevoie de multe ori de cineva să ne ajute, să putem adresa întrebări și să primim răspunsuri. Eu asta vreau să aduc, să pot oferi acel ajutor necesar pentru a îi ajuta pe copii să ajungă la potențialul lor și să reușească mai departe. Pentru mine asta înseamnă o împlinire!

Cum a fost prima zi de voluntar? Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai mult?

Ca orice lucru nou la început e mai greu, până ajungi să știi cum să acționezi. Pentru mine prima zi de voluntariat a fost o provocare. M-am întâlnit cu 3 copii, dornici să învețe și să descopere lucruri noi. Nu știam la ce să mă aștept, cum să abordez întâlnirea cu ei, de aceea am lăsat totul să curgă de la sine. Pot spune că a ieșit chiar bine. A fost o experiență frumoasă, pe care mi-o amintesc și acum cu drag.

Ce rețineri, temeri ai avut la prima acțiune de voluntariat pentru ONG-ul Ajungem MARI? Cum s-au rezolvat?

O teamă a fost că nu o să mă descurc cu copiii și că nu o să îi atrag prin modul meu de predare. Am rezolvat acest lucru prin simplul fapt că i-am ascultat și am fost atent la ceea ce aveau ei nevoie, astfel am ajuns în punctul de a îi înțelege și să stiu ce abordare trebuie să am pentru a ne desfășura activitatea bine. Totul s-a rezolvat cu răbdare, înțelegere și atenție.

Cum te ajută pe tine voluntariatul? Cum simți că te-a schimbat?

Consider că voluntariatul m-a ajutat să mă dezvolt ca persoană și m-a maturizat. În sensul că am înțeles cum funcționează o asociație, am învățat cum să dau mai departe ceea ce știu și să fiu atent la cerințele celorlalți. De asemenea, mi-a conturat dorința de a ajuta și mai mult deoarece putem în felul acesta progresa împreună.

Care crezi că a fost cea mai mare reușită a ta în timpul programului?

Cea mai mare reușită a fost să îi fac pe copii să fie atrași de ceea ce le prezentam și dorința lor de a ne revedea cât mai curând. Chiar ei întrebau când o să mai facem voluntariat, fiind dornici să ne întâlnim.

Ce moment din timpul acțiunilor de voluntariat ți-a rămas în suflet?

Momentul în care un băiat cu care făceam o ședință de voluntariat mi-a spus că el creează videoclipuri pe YouTube și m-a întrebat câţi bani ar face dacă ar avea un număr de câteva vizualizări. L-am întrebat pentru ce vrea să câștige banii respectivi şi mi-a răspuns că vrea să câștige bani pentru a îi dona centrului de care aparține, deoarece e mare nevoie de ei. Dar dacă ar avea și mai mult ar dona tuturor centrelor.

Ce le-ai spune persoanelor care se gândesc să facă voluntariat, dar tot amână momentul?

Să încerce să facă asta deoarece e o provocare și, cu siguranță, după un astfel de program o să fie mai împliniți prin faptul că au oferit un ajutor. De asemenea, se vor dezvolta ca oameni pentru că o să fie puși în diverse încercări sau situații în care trebuie să găsească o soluție. Pe lângă cele menționate, o asociație îți oferă oportunitatea de a întâlni oameni noi, din diverse domenii.

Cum simți că te-a ajutat consilierea primită din partea specialiștilor Ajungem MARI?

Pentru mine a fost bine, am primit ajutorul necesar la început de drum și motivația necesară de a face voluntariat.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804