Cum ii ajutam?

Cursuri interactive cu voluntari
Ateliere si consiliere
Cat mai multe experiente in afara centrelor
Tabere de dezvoltare personala
Vizite in companii si fabrici

Fiecare gest conteaza!

Ajutorul pe care ni-l dai pentru a desfasura un proiect consolideaza increderea si ambitia unui copil!

Asa ca te asteptam sa facem impreuna gesturi frumoase pentru copii!

  • Devino voluntar!
  • Intra in echipa asociatiei!
  • Doneaza sau devino sponsor!
  • Daruieste un lucru drag!
  • Scoate un copil la plimbare!
  • Cumpara-i un tort de ziua lui!
  • Du-l la un muzeu!
  • Arata-i orasul asa cum il vezi tu!
  • Canta-i cantecul tau preferat!
  • Scrie-i o scrisoare!

Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe!” voluntarii sustin, in functie de pasiunile lor, cursuri interactive (romana, matematica, engleza, informatica, educatie pentru sanatate) sau ateliere creative (muzica, dans, teatru, fotografie, cinematografie, arte plastice) in echipe de cate 2, saptamanal, timp de doua ore pentru grupe formate din 6-12 copii.

Prin proiectele “Explorator pentru o zi” si “Indrazneste sa visezi” voluntarii ii insotesc pe copii la teatru, muzee, spectacole, respectiv in diverse locuri de munca, fabrici si companii. Scopul este ca cei mici sa descopere ce le place, la ce sunt buni si ce pot deveni. Rolul voluntarilor este sa ii incurajze si motiveze, dar si sa le raspunda intrebarilor cu “De ce..?” la care copiii nu au de la cine sa primeasca raspuns.

 

“Sa fii voluntar intr-un centru de plasament e cea mai frumoasa provocare, pentru ca le transmiti copiilor cunostintele tale, valorile tale, experientele acumulate si in acelasi timp ii incurajezi si motivezi sa mearga mai departe. Primesti in schimb mai mult decat daruiesti, pentru ca te incarci cu multa energie, iar copiii ne dau adesea lectii surprinzatoare”, spune Iarina Stefanescu, directorul programului Ajungem Mari.

Inainte de a-si incepe activitatea voluntarii participa la training-uri si primesc consiliere de la specialisti pe parcurs. Pentru cei 600 de copii intre 3 si 16 ani din Bucuresti, Buzau, Cluj, Ilfov si Timis este nevoie de o armata de voluntari care sa ii implice pe copii in 3-4 activitati saptamanal, pentru a avea un impact puternic in educatia lor. Doritorii se pot inscrie ca voluntari pana pe 31 mai prin e-mail cu CV si scrisoare de intentie la office@ajungemmari.ro. Mai multe detalii pe site, iar povesti de la ore spuse de voluntari se gasesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

Modulul de vara al programului de voluntariat Ajungem MARI se desfasoara intre 1 iulie si 15 septembrie si are un program flexibil – fiind vacanta, voluntarii se pot inlocui unii pe altii. La final se elibereaza diplome si adeverinte, iar experienta de voluntariat este recunoscuta ca experienta profesionala conform Legii Voluntariatului.

Cei care vor sa afle mai multe despre voluntariat si educatia prin joc sunt invitati la evenimentul anivesar al Ajungem MARI, pe 28 mai la Beraria H, unde voluntarii sarbatoresc un an de educatie prin joc cu multa joaca. Vor canta pentru educatie Suie Paparude, Les Elephants Bizarres, Coma, Pixels si Harlequin_Jack, iar voluntarii au pregatit multe jocuri si surprize pentru participanti. Detalii pe pagina evenimentului.

To Top