Portret de voluntar – Ionela Modreanu

Voluntarii sunt cea mai importantă parte din echipa Ajungem MARI. Ei sunt cei care petrec 3 ore pe săptămână cu cei mici, cei care îi duc la teatru și în excursii. Fiecare voluntar are povestea lui: de ce face parte din proiectul Ajungem MARI, cum se înțelege cu copiii și ce înseamnă pentru el să facă voluntariat.

În seria “Portret de voluntar” o să vă povestim puțin despre oamenii curajoși, muncitori, empatici care vor să facă lumea mai bună fiind parte din echipa Ajungem MARI.

Ionela are 18 ani și este voluntară Ajungem MARI de 14 luni. Face parte din echipa de voluntari din București și crede că “voluntariatul îți oferă bucuria de a îi ajuta pe ceilalți”. Deși are doar 18 ani este conștientă de cât de important e rolul fiecăruia dintre noi în schimbarea societății și crede că prin voluntariat oricine poate schimba lumea.

Își dorea să facă voluntariat pentru copii de câțiva ani, așa că atunci când a auzit de proiectele Ajungem MARI nu a stat pe gânduri.

Să lucrez cu copiii din centre era o dorinţă pe care o aveam de mult timp, de la 13, 14 ani. O rugam pe mama mea să mergem în vizită la copiii de acolo, în special de sărbători, îmi doream să le pot ofer cadouri, să-i îmbrăţişez şi să le urez Sărbători fericite. Însă nu am reușit să mergem. La sfârşitul anului 2016 am decis să devin voluntar împreună cu o colegă. În sfârşit dorinţa mea de a îi cunoaşte pe copiii din centre, de a interacţiona cu ei, se împlinea. Fiind voluntar Ajungem MARI am cunoscut oameni şi copii minunaţi cu care împărtăşesc experienţe, cunoştinţe şi de la care învăţ lucruri noi. Le mulţumesc tuturor voluntarilor şi copiilor cu care lucrez pentru că m-au acceptat printre ei.

Ionela era foarte emoționată în prima zi ca voluntar.

Eram foarte nerăbdătoare să le cunosc pe fetele cu care lucrez şi acum, imaginându-mi cum va decurge întâlnirea. Când am ajuns, fetele erau puţin agitate. Erau energice, cred că îşi doreau să iasă afară. Nu ştiu de ce, dar reacţia lor, energia aceea, modul în care se comportau, m-au speriat puţin. Nu înţelegeam de ce sunt așa agitate, eu îmi imaginam că vom face cunoştinţă liniștite și apoi ne vom apuca de lucru . Dar până la sfârşitul şedinţei am înţeles că aşa sunt ele și că sunt zile mai bune, când sunt foarte liniştite sau zile când sunt mai agitate. Am înţeles că trebuie să fii creativ şi să te adaptezi în funcţie de starea lor de spirit, să ţii cont şi de dorinţele lor.

Mi-am dat seama că trebuie să ai răbdare cu ele. Să le accepţi, să le stimulezi, să le ajuţi şi să nu te superi pe ele, ci din contră, să empatizezi cu ele, să le explici cu răbdare ce este bine şi ce nu, fără să le critici. Pentru că noi nu suntem acolo să-i judecăm pe copii. Suntem acolo să le fim alături.

A învățat de la copii să fie mai răbdătoare, mai matură, mai responsabilă şi mai înţelegătoare.

Cu ei învăţ să nu mă iau după aparenţe şi să ascult înainte de a judeca. Cu ei învăţ ce înseamnă adevărata bucurie şi am realizat cât de mult înseamnă o încurajare, o îmbrăţişare sau cât de important este să apreciezi oamenii pentru ceea ce sunt acum, fără să ceri prea mult dintr-odată.

Recomandă voluntariatul la Ajungem MARI pentru bucuria de a lucra cu copiii, de a împărtăși cu ei emoții, zâmbete, experiențe, cunoștințe. Nu crede că este un lucru simplu, dar oricine poate crea o relație cu cei mici și poate reuși să facă ceea ce și-a propus dacă o face din suflet, cu răbdare și perseverență.

După mai mult de un an de voluntariat Ionela e mai deschisă, mai puțin timidă și mai îndrăzneață. Îi place la Ajungem MARI pentru că oamenii sunt plini de energie și întotdeauna a găsit pe cineva să o sprijine și să îi dea un sfat.

 La Ajungem MARI nu eşti niciodată singur. Merită să faci parte din această echipă minunată! O echipă de oameni frumoşi, cu suflet mare, implicaţi şi dornici să ajute! Eu sunt foarte fericită că fac parte din echipa Ajungem MARI şi împreună sper să reuşim să le oferim copiilor ceea ce merită.

Dacă vrei şi tu să faci lumea mai bună ajutându-i pe cei mici poți aplica să devii voluntar Ajungem MARI până pe 9 septembrie. Găsești toate informațiile aici. Abia așteptăm să te cunoaștem! 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804