Voluntari care inspira – Iulia Samson

Iulia Samson este actrita si voluntara Ajungem MARI de un an si jumatate la unul din centrele din Bucuresti, iar de cateva luni a devenit si coordonator de voluntari la acelasi centru.

Pe langa pasiunile ei: calatoriile, mersul pe bicicleta si confectionarea de produse hand-made, Iulia este pasionata si de fapte bune si recomanda voluntariatul tuturor celor care iubesc copiii si vor sa ajute!

 

Ce te-a motivat sa devii voluntar Ajungem MARI?

M-a motivat faptul ca stiu, simt cum e sa te blochezi, sa crezi ca nu esti in stare sa inveti, ca esti mai prost decat altii. Cred ca in momentele alea ai nevoie de cineva care sa te sprijine. De asta am devenit voluntar. Sunt sigura ca se pot face minuni cu voie buna si multa incurajare.

Cum a fost prima zi de voluntar? Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai mult?

A fost ciudata pentru ca eram disperata sa ii cunosc din prima pe toti si sa relationez cu toti (lucru imposibil). M-a luat prin surprindere si m-a impresionat cel mai mult faptul ca, desi multi copii si adolescenti sunt prietenosi si sociabili, pun un scut de aparare, cauta sa-si protejeze sufletul foarte bine.

Care sunt activitățile tale preferate alături de copii?  Dar activitățile preferate de către copii alături de tine?

Sa ies cu ei la spectacole.

Sa imi arate pe youtube ce vor sa invete sa faca cu kendama sau cu bicicleta.

Care crezi că a fost cea mai mare reușită a ta în timpul programului?

M-am imprietenit cu cativa dintre ei.

Care e cea mai frumoasă amintire din timpul experienței ”Ajungem Mari”? Dar cea mai frumoasa amintire a copiilor din lucrul cu tine?      

Cel mai tare lucru care mi s-a intamplat a fost sa vad patru capete cunoscute intr-o sala de teatru in timp ce jucam. Am fost hiper entuziasmata cand i-am vazut cum imi fac cu mana. Am fost vedeta in ziua aia pentru ei.

Nu stiu care e cea mai frumoasa amintire a lor cu mine.

Ce te-au învățat copii pe tine?          

Exista infinit de multe tipuri de kendama; sunt niste super hituri de dansat pe youtube; poti manca hartie, plastic, orice de parca ai servi cea mai buna prajitura de pe lume.

Tu cui ai mulțumi și pentru ce?

Eu i-as multumi unei prietene, Oana, care mi-a vorbit despre Ajungem Mari.

Pentru ce ai recomanda voluntarilor să aleagă voluntariatul la ”Ajungem Mari”?

Pentru ca e nevoie de ajutor, pentru ca ajuta experienta ta de viata de pana acum, oricum ar fi ea, pentru ca au nevoie, copiii si adolescentii din centre de atentie, de cineva care sa-i auda, sa-i asculte sau cu care pur si simplu sa intre in contact.

Dacă te întâlnești peste ani cu unul dintre copiii cu care ai lucrat, ce poveste de viață ai vrea să îți spună?

As vrea sa imi ceara o guma, sa-mi spuna ca a terminat liceul si facultatea si ca are un super job dar mai ales ca e fericit.


Poti deveni si TU voluntar Ajungem MARI! Citeste toate detaliile despre programul de voluntariat si inscrie-te pana pe 28 februarie AICI

 

To Top