Portret de voluntar – Fivi Geantă

Voluntarii sunt cea mai importantă parte din echipa Ajungem MARI. Ei sunt cei care petrec 3 ore pe săptămână cu cei mici, cei care îi duc la teatru și în excursii. Fiecare voluntar are povestea lui: de ce fac parte din proiectul Ajungem MARI, cum se înțeleg cu copiii și ce înseamnă pentru ei să facă voluntariat.

În seria “Portret de voluntar” o să vă povestim puțin despre oamenii curajoși, muncitori, empatici care vor să facă lumea mai bună fiind parte din echipa Ajungem MARI.

Fivi este unul dintre oamenii proaspăt intrați în echipa Ajungem MARI. Deși s-a alăturat în echipa București din aprilie, deja e unul dintre membrii de bază a comunitătii Ajungem MARI. A devenit voluntară pentru că vrea să facă lumea mai bună prin iubire <3

Prima zi a fost una plină de emoții, cum e normal pentru voluntari ,, În prima zi am avut MARI emoții si teamă că nu mă voi descurca, dar a fost mult mai bine decât mă așteptam. M-a impresionat cât de prietenosi erau copiii, însă mi-au dat lacrimile văzând cum încercau să își arate părțile cele mai bune în speranța de a fi acceptați si aleși pentru a face activități cu ei.”

Cea mai mare reușită a fost să îi ajute pe doi copii să își descopere pasiunea ,,Cred că cea mai mare realizare a fost să îi înscriem pe F. și D. la handbal, își doreau foarte mult și talentul lor a fost remarcat de antrenoare din prima săptămână. Întreaga experiență e o reușită, consecvența săptămânală și entuziasmul care nu s-a pierdut deloc…și cred că punctul culminant va fi o competiție la care vor participa în septembrie.” Fivi e cel mai mare fan al tinerilor handbaliști și merge cu ei în fiecare săptămână la antrenamente.

Unul dintre cele mai fericite momente a fost când A., unul dintre puști, i-a păstrat niște vată de zahăr. ,,Cea mai frumoasă amintire a mea este când i-am cumpărat lui A. o vată pe băț în parc și insista la vânzătoare să fie colorată cu albastru și roz…spre surpinderea mea, după ce s-a grăbit să mănânce partea albastră, mi-a oferit-o, spunând că de la început s-a gândit ca rozul să fie pentru mine. La fel de frumoase sunt și amintirile îmbrățișărilor lor când ajung la centru sau a momentului când A. mi-a spus că a luat premiul I la școală.”

Probabil generozitatea e ceea ce a învățat Fivi de la copii. ,,Cea mai frumoasă lecție de viață primită de la fetițele mai mici este că se străduiesc să facă desene cât mai frumoase nu pentru a se lăuda cu ele, ci pentru a le oferi doamnelor educatoare. M-au învățat să nu fiu egoistă și să îmi folosesc abilitățile pentru bucuria altora. Aproape de fiecare dată învăț ceva de la copii, de la dragoste, sinceritate, entuziasm, până la a mă bucura de lucruri mici şi aparent neînsemnate, care însă fac viața mai frumoasă.

Le recomandă oamenilor să devină voluntari pentru că pot aduce o contribuție importantă și pentru că cei mici au nevoie de ei. ,,Doamnele educatoare sunt într-un număr redus și nu au timp să se ocupe de fiecare copil în parte, astfel că ajung în clasele mari să aibă goluri din urmă și le e foarte dificil să se descurce la școală. Mai mult de atât, copiii au o mare nevoie de dragoste, de a fi ascultați, apreciați, ajutați să se descopere și să iși pună talentele în valoare.

Încurajez în mod special bărbații să se înscrie în voluntariat, sunt foarte mulți băieți în centru pentru care singurele modele masculine sunt alți adolescenți mai mari din centru sau tații lor, adesea aceștia fiind exemple negative. Au mare nevoie de bărbați care să îi înțeleagă și influențeze pozitiv, cu care să poată discuta despre problemele lor sau pur și simplu să facă sport.”

Dacă vrei și tu să faci lumea mai bună ajutându-i pe cei mici poți aplica să devii voluntar Ajungem MARI până pe 9 septembrie. Găsești toate informațiile aici. Abia așteptăm să te cunoaștem! 

 

To Top