Portret de voluntar – Ştefana Bănică

Ștefana s-a alăturat echipei Ajungem MARI în urmă cu un an și jumătate, când avea aproape 16 ani. Face parte din echipa din Iași și reușește să găsească timp printre mersul la liceu şi teme pentru a face și voluntariat și să îi ajute pe copiii din centrele de plasament.

A devenit voluntară pentru că dorea să ofere din timpul și energia ei unor oameni care merită și au nevoie de ajutor. Este fascinată de copii și de întrebările lor, ajutându-i să descopere lucruri noi în timp ce şi ea descoperă lucruri noi. Voluntariatul îi dă posibilitatea de a descoperi lumea prin perspectiva copiilor și de a face lumea puțin mai bună.

Prima ei zi a fost plină de emoții și lucruri noi. A fost impresionată de energia ”piticilor” și deschiderea lor, care abia așteptau să se joace și să învețe împreună cu Ștefana. Prima zi a fost foarte importantă pentru experiența Ștefanei, deoarece și-a dat seama că a făcut alegerea potrivită când a decis să facă parte din echipa Ajungem MARI.

Ștefanei îi place foarte mult să iasă cu copiii.

Activitățile mele preferate cu copiii sunt ieșirile. Toată lumea e relaxată și gata să ajungă la destinațiile care pot fi atât de variate. În timpul ieșirilor din centru descopăr o altă parte din ei, o parte curioasă și cu muuuulte întrebări! Mereu în timpul ieșirilor am petrecut momente frumoase și am apucat să ne cunoaștem mai bine. Pe lângă ieșiri, care cu siguranță îi încântă și pe ei, lor le mai plac și “invențiile” pe care le mai facem uneori. Cele mai drăguțe au fost televizorul și hrănitoarele de păsări din materiale reciclate! 🙂

Cea mai importantă realizare pentru Ștefana este că acum piticii nu o mai văd ca pe o voluntară sau ca pe domnișoara profesoară, ci o consideră prietena lor. Copiii au învățat-o şi să fie mai puternică.

De la copii am învățat multe lucruri și învăț constant. M-au învățat să zâmbesc și să mă joc din nou, să sper și să continui mereu, chiar dacă drumul e greu. M-au învățat că, până la urmă, rezultatele muncii tale vor apărea de unde te aștepți mai puțin.

Ștefana recomandă tuturor să facă voluntariat.

“Pentru că voluntariatul nu e numai despre a-i ajuta pe ceilalți, e despre a te ajuta pe tine, despre a te descoperi! I-aș încuraja pe ceilalți să facă voluntariat pentru că astfel pot descoperi oameni superbi, indiferent de vârsta pe care o au, iar poveștile lor merită auzite cu siguranță. Susțin voluntariatul pentru că el nu înseamnă să DAI, ci să PRIMEȘTI înzecit!

Dacă vrei și tu să faci lumea mai bună ajutându-i pe cei mici poți aplica să devii voluntar Ajungem MARI până pe 23 septembrie. Găsești toate informațiile AICI. Abia așteptăm să te cunoaștem! 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804