Maria Alexandra Panaet, voluntar Ajungem MARI: “Am putut să văd că sunt alţii care au o situaţia mai rea decât a mea şi totuşi sunt mai fericiţi.”

Maria Alexandra Panaet are 18 ani şi de anul trecut s-a alăturat familiei de voluntari Ajungem MARI. Ştia deja de ceva vreme că vrea să îşi dedice o parte din timpul şi energia ei în sprijinul unei asociaţii cu care să rezoneze, iar atunci când a aflat de misiunea noastră a luat decizia. Avea prieteni care făceau şi ei voluntariat, aşa că i s-a părut firesc să încerce şi ea, dar cel mai mult a contat aici faptul că putea să îşi lase amprenta asupra cuiva, că poate să ajute în mod practic pe cineva.

Fetiţa cu care am lucrat eu avea nevoie de cineva care să stea, să îi explice de oricâte ori avea nevoie, până înţelegea. Avea nevoie de cineva care să o asculte, de încurajare şi confirmare că face ceea ce trebuie şi, nu în ultimul rând, de un prieten.

Alexandra a oferit, dar a şi primit: lecţii şi experienţe extrem de importante pentru viaţă.

Am învăţat să fiu rădătoare, să nu fiu dezamăgită de propriile aşteptări şi să nu o iau personal când cineva nu are chef să fie în prezenţa altor oameni. A însemnat mult să pot interacţiona cu copiii şi să le aflu poveştile. Am putut să văd că sunt alţii care au o situaţia mai rea decât a mea şi totuşi sunt mai fericiţi. Am putut să învăţ să fiu mai răbdătoare cu ceilalţi.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804