Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că, în această perioadă, 14 copii cu vârste între 3 și 11 ani sunt implicați deja în proiectul „Ajungem MARI prin joc. Terapii ludice pentru copii instituționalizați”
Proiectul este unul dintre cele 20 de proiecte câștigătoare în 2018 la a zecea ediție a Programului „MOL pentru sănătatea copiilor”, organizat de Fundația Pentru Comunitate și finanțat de Mol România.
Până în luna iulie, vor fi implicati 20 de preșcolari și școlari mici din sistemul de protecție, înscriși atât în învățământul de masă, cât și în cel special, care nu au acces la alte servicii de consiliere și psihoterapie, dar prezintă dificultăți în una sau mai multe arii de dezvoltare și relaționare.
Ei vor beneficia de intervenții individuale și de grup ce combină metode și tehnici din mai multe terapii expresiv-creative: dramaterapia, terapia prin joc, jocul simbolic cu nisip, apă și miniaturi (Sandtray Play) și storrytelling.
Sedintele sunt susținute de specialiștii Ajungem MARI, Andreea Dumitru, psihopedagog, și Andreea Sandu, psiholog.
Abordarea terapeutică prin mijloacele simbolice și creative ale jocului este accesibilă tuturor copiilor, indiferent de vârstă sau nivelul de dezvoltare a limbajului și comunicării verbale. Ea facilitează explorarea și exprimarea în siguranță a emoțiilor dificile provocate de problemele întâmpinate în procesul de creștere (neglijare, abuz, traumă, tulburare de atașament) și, astfel, le permite copiilor să-și acceseze resursele naturale de vindecare.
Proiectul își propune să contribuie la reducerea vulnerabilității și creșterea rezilienței copilului cu traumă complexă, în vederea îmbunătățirii calității vieții și a șanselor sale de integrare școlară și socială.
Mulțumim din suflet, MOL Romania si Fundaţia pentru Comunitate / A Közösségért Alapítvány, pentru sprijinul oferit copiilor noștri fantastici!