Gest impresionant făcut de o fostă voluntară Ajungem MARI şi soţul său, în ziua nunţii

Nu puţine sunt momentele în care vă povestim cu emoţie despre legăturile strânse care se creează între voluntarii Ajungem MARI şi copiii şi tinerii la care merg săptămânal, despre sentimentele şi întâmplările care, pentru mulţi dintre ei, rămân în memorie şi suflet pe viaţă. De ce spunem pe viaţă? Pentru că primim constant dovezi în acest sens. Cea mai recentă a venit din partea Mirelei Beloiu, un om a cărei căldură sufletească ar putea să încălzească o căsuţă întreagă, în mijlocul iernii. Mirela a fost voluntar Ajungem MARI timp de 2 ani la rând, la începuturile proiectului nostru. Iar de curând am avut parte de o surpriză fantastică pusă la cale de ea şi soţul său, Konrad Schwenke.

Mă bucur să vă scriu după mulţi ani în care m-am gândit la voi şi v-am urmărit de la distanţă. Voluntariatul pe care l-am făcut în 2014 şi 2015 alături de echipa voastră m-a influenţat foarte mult. Apreciem activităţile pe care le desfăşuraţi în sprijinul copiilor din sistemul de îngrijire. De aceea, la nunta noastră am strâns donaţii pentru Ajungem MARI. Sper să vă ajute să susţineţi copiii prin diferite activităţi esenţiale pentru dezvoltarea lor.

Mirela şi Konrad s-a cunoscut la scurt timp după ce Mirela a început doctoratul, iar le tocmai îl finalizase. Şi-au dat seama rapid că împărtăşesc nu dar pasiunea pentru educaţie continuă, ci o mulţime de valori esenţiale pentru un viitor frumos.

Amândoi vedem educaţia esenţială pentru dezvoltarea şi formarea următoarelor generaţii. Tocmai de aceea ni s-a părut firesc să încercăm, cu ocazia căsătoriei noastre, să facem cunoscută situaţia prin care trec zeci de mii de copii din România şi activitatea voastră. Gratitudinea noastră se îndreaptă către invitaţii noştri care au donat bani la sfârşitul evenimentului religios, către pastorul nostru şi către cei care au ales să facă o donaţie către Ajungem MARI ca drept cadou de nuntă pentru noi. Mulţi dintre ei au, la rândul lor, familie şi cred că înţeleg foarte bine ce înseamnă suferinţa unui copil.

Mirela a văzut această suferinţă pe chipurile copiilor cu care a lucrat.

Voluntariatul la Ajungem MARI m-a schimbat foarte mult. Am realizat cu ce se confruntă copiii care ajung în centrele de plasament, lucruri pe care cei care provin dintr-o familie nici măcar nu le pot percepe. De exemplu, în centrul de plasament, copiii nu au pe nimeni căruia să-i spună mamă sau tată, nu au pe nimeni care să-i ţină în braţe când le este greu sau care să-i încurajeze. Acest voluntariat nu îi ajută doar pe micuţii care au ajuns acolo fără să aibă vreo vină, ci şi pe cei care se implică. Ajută la creşterea gradului de conştientizare a problemelor societăţii în care trăim.

Iar pentru voluntarii Ajungem MARI aceste lucruri cu care iau contact în întâlnirile cu copiii rămân întipărite pentru totdeauna în inimile lor.

M-a impresionat capacitatea de memorare a copiilor mici. Mergeam cu o colegă, Teodora, la voluntariat – ea făcea engleză cu cei mari, peste 10 ani, iar eu cu cei mici. Un băieţel de 4 ani, care încă nu făcea limba engleză la grădiniţă, ştia mereu, când ne revedeam, cuvintele învăţate în ora anterioară.

Ce mi-a frânt însă sufletul a fost despărţirea de ei. Am plecat din Bucureşti după aproape un an în care mă văzusem constant cu cei mici, iar ei o întrebau ăe colega mea unde sunt şi când mai merg pe la ei. Am simţit că i-am părăsit, aşa cum au făcut-o şi părinţii lor. Acest gând mă întristează şi acum.

Chiar dacă nu a mai putut fi alături de ei, Mirela nu i-a uitat niciodată. Iar cadoul de nuntă al ei şi al soţului său a fost o donaţie care va sprijini proiecte extrem de importante pentru copiii din programul Ajungem MARI.

Ne bucurăm că existaţi şi depuneţi atâta efort să îi ajutaţi pe cei mici şi cei mari.

Mirela, Konrad, vă mulţumim cu recunoştinţă pentru gestul vostru care ne-a impresionat, la propriu, până la lacrimi. Vă dorim să vă fie drumul împreună cât mai lin, plin de iubire şi înţelepciune.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804