Georgiana Bighescu, voluntar Ajungem MARI: “Am învățat că timpul este relativ și că atunci când îți dorești sincer să faci bine vei găsi și timpul necesar.”

Georgiana Bighescu a fost mereu pasionată de artă. Teatrul, poveștile, poezia și muzica, scrisul și cititul sunt activitățile care îi umplu sufletul de bucurie, iar când acum mai bine de 3 ani a auzit de procesul de recrutare al voluntarilor Ajungem MARI a știut că este ocazia perfectă de a da mai departe din pasiunile și bucuriile ei. Simte însă că în acest fel evoluează și ea pentru că este un proces care influențează ambele părți implicate. 

Am simțit că este o oportunitate de a întâlni tineri excepționali, cărora să le pot oferi din ceea ce am învățat și alături de care să evoluez și eu. Am învățat în acest fel că timpul este relativ și că atunci când îți dorești sincer să faci bine vei găsi și timpul necesar. 

Georgiana a învățat și care sunt nevoile majore ale copiilor instituționalizați: atenție, dialog personalizat, nevoia de a cunoaște noi meserii și arte, cea de a învăța mai bine limba română și pe cea engleză, nevoia de a se afirma și de fi observat, de a fi încurajat și îndrumat. Sunt nevoi pe care le avem fiecare dintre noi, însă care pentru copiii și tinerii din sistem sunt mai pregnante și mai apăsătoare decât pentru oricare dinttre noi. 

De când sunt voluntar Ajungem MARI am realizat că oamenii nu sunt răi, sunt doar nefericiți.  Am învățat că uneori poți impacta viața cuiva în mod pozitiv fără să îți dai seama că faci asta, dar și că uneori o îmbrățișare și o ureche deschisă sunt mai importante decât orice sfat, 

A avut și momente grele, când programul îi era atât de încărcat încât simțea că nu poate duce mai departe voluntariatul. Spune că atunci omul-cheie a fost coordonatorul din zona în care activează, Alina Șandor, care ”cu răbdare și calm” a ghidat-o și a susținut-o, reușind să treacă cu brio de acea perioadă. Și este recunoscătoare pentru tot ceea ce i-a adus și continuă să îi aducă experiența Ajungem MARI. 

M-am dezvoltat personal, dar și profesional în toți anii aceștia, am cunoscut oameni de la care continu să învăț în fiecare zi, am învățat să mă organizez mai bine și să respect termenele limită. 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804