Florentina Tatu, voluntar Ajungem MARI: “Mi-am făcut foarte mulţi prieteni, voluntari şi copii. Poate că e mult spus, dar am învăţat într-o mică măsură cum e să fii părinte.”

Florentina Tatu este unul dintre cei mai vechi voluntari Ajungem MARI. S-a alăturat echipei în urmă cu 7 ani şi de atunci are grijă să înveţe, să îndrume şi să-i asculte pe copiii şi tinerii instituţionalizaţi cu care lucrează în fiecare săptămână. Se amuză acum când îşi aduce aminte emoţiile pe care le avea la început, dar ştie că ele sunt cele care au adus-o şi au păstrat-o pe acest drum.

Îmi doream să ajut şi atunci a fost o decizie firească înscrierea ca voluntar. Îmi făceam însă griji că trebuie doar să îi ajut la teme şi mă temeam că ar putea fi unele materii pe care nu le stăpâneam extrem de bine. De fapt, unii dintre ei aveau nevoie doar să fiu acolo, să îi susţin.

Copiii au nevoie de prieteni, să le fie ascultate poveştile şi să râzi cu ei. Au nevoie de înţelegere, de ghidare şi exemple, de persoane în viaţa lor care să îi accepte aşa cum sunt. Au nevoie de persoane care îşi doresc să îi cunoască.

Ca în orice experienţă, Florentina a oferit, dar a şi primit.

Mi-am făcut foarte mulţi prieteni, voluntari şi copii. Poate că e mult spus, dar am învăţat într-o mică măsură cum e să fii părinte. Experienţele m-au ajutat să devin o persoană mai bună şi să evoluez personal şi profesional.

În acelaşi timp am învăţat să mă deconectez mai mult de la Social Media şi să mă bucur mai mult de prezent. Am învăţat şi să nu mai iau lucrurile atât de în serios. Copiii nu se iau niciodată în serios şi tocmai din acest motiv sunt atât de distractivi. Iar dacă vrei să ştii cum arată iubirea necondiţionată, cel mai bun reper va fi întotdeauna tot un copil.

Obstacolele au existat. Dar Florentina a aflat că la orice problemă există şi o soluţie. Uneori, nu cea la care te aştepţi.

Am avut un moment în care am vrut să renunţ pentru că simţeam că nu mai am nimic de dăruit. Tot copiii au fost cei care mi-au arătat că nu este aşa. De 1 iunie am primit titlul de cel mai vechi prieten al lor, fiind cel mai vechi voluntar. Asta mi-a dat de înţeles cât de mult a contat pentru ei faptul că am rămas.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804