Final de proiect „Ajungem MARI și Sănătoși”

Proiectul „Ajungem MARI și Sănătoși” s-a încheiat pe 28 februarie și a fost fantastic! 223 de copii și tineri din București, Buzău, Constanța și Galați au participat la câte 6 ședințe interactive și jucăușe de educație pentru sănătate.

Proiectul „Ajungem MARI și Sanatosi” a fost finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România și implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro).

Pentru proiect am creat,lături de specialiști în educație pentru sănătate și psihologi, 3 suporturi de curs adaptate pe 3 categorii de vârstă pe care voluntarii le-au urmărit în cadrul atelierelor. Copiii au primit câte o broşură cu cele mai importante informaţii, dar cel mai important este că voluntarii care au susţinut atelierele le rămân alături şi îi vizitează în continuare săptămânal, iar copiii le vor mai putea adresa întrebări pe parcurs.

Copiii şi tinerii au fost foarte încântaţi de ateliere, au fost deschişi, curioşi, interesaţi, au pus o mulţime de întrebări şi au descoperit o mulţime de lucruri noi. Pe lângă îmbunătăţirea cunoştinţelor, atelierele i-au ajutat pe copii şi tineri să îşi schimbe atitudini legate de igienă, obiceiuri sănătoase, nutriţie, stereotipuri de gen, protecţie şi contracepţie. Copiii şi tinerii au devenit mai curioşi, mai deschişi, mai siguri pe ei şi mai conştienţi de pericolele la care se pot expune.

Voluntarii care au susţinut atelierele au participat mai întâi la 16 ore de training alături de psihologul nostru, Beatrice Batog, care le-a explicat ce să le transmită copiilor în funcţie de categoria de vârstă. Cheia succesului proiectului a fost relaţia de prietenie, respect şi încredere pe care copiii o aveau cu voluntarii dinainte de începerea atelierelor.

Pe lângă lucrul direct cu copiii şi tinerii din centre, proiectul a vizat şi publicul larg de adolescenţi. Pe pagina de Facebook „MARI şi Sănătoşi” am publicat postări despre schimbările corpului la adolescenţă, relaţii, prietenie, sexualitate, metode de protecţie şi contracepţie, pe înţelesul adolescenţilor. Pagina are acum peste 1000 de urmăritori şi continuăm să publicăm informaţii pentru adolescenţi.

Mulţumim din suflet, Kaufland Romania şi FDSC pentru susţinere şi încredere!

Proiect finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România și implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro).

#implicareafacediferenta #kaufland #instaredebine #fdsc

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804