Final de proiect „Ajungem MARI si Sanatosi”

Proiectul „Ajungem MARI si Sanatosi” s-a incheiat pe 28 februarie si a fost fantastic! 223 de copii si tineri din Bucuresti, Buzau, Constanta si Galati au participat la cate 6 sedinte interactive si jucause de educatie pentru sanatate.

Proiectul „Ajungem MARI si Sanatosi” a fost finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România și implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro).

Pentru proiect am creat alaturi de specialisti in educatie pentru sanatate si psihologi 3 suporturi de curs adaptate pe 3 categorii de varsta pe care voluntarii le-au urmarit in cadrul atelierelor. Copiii au primit cate o brosura cu cele mai importante informatii, dar cel mai important este ca voluntarii care au sustinut atelierele le raman alaturi si ii viziteaza in continuare saptamanal, iar copiii le vor mai putea adresa intrebari pe parcurs.

Copiii si tinerii au fost foarte incantati de ateliere, au fost deschisi, curiosi, interesati, au pus o multime de intrebari si au descoperit o multime de lucruri noi. Pe langa imbunatatirea cunostintelor, atelierele i-au ajutat pe copii si tineri sa isi schimbe atitudini legat de igiena, obiceiuri sanatoase, nutritie, stereotipuri de gen, protectie si contraceptie. Copiii si tinerii au devenit mai curiosi, mai deschisi, mai siguri pe ei si mai constienti de pericolele la care se pot expune.

Voluntarii care au sustinut atelierele au participat mai intai la 16 ore de training alaturi de psihologul nostru, Beatrice Batog, care le-a explicat ce sa le transmita copiilor in functie de categoria de varsta. Cheia succesului proietului a fost relatia de prietenie, respect si incredere pe care copiii o aveau cu voluntarii dinainte de inceperea atelierelor.

Pe langa lucrul direct cu copiii si tinerii din centre, proiectul a vizat si publicul larg de adolescenti. Pe pagina de Facebook „MARI si Sanatosi” am publicat postari despre schimbarile corpului la adolescenta, relatii, prietenie, sexualitate, metode de protectie si contraceptie, pe intelesul adolescentilor. Pagina are acum peste 1000 de urmaritori si continuam sa publicam informatii pentru adolescenti.

Multumim din suflet, Kaufland Romania si FDSC pentru sustinere si incredere!

Proiect finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România și implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro).

#implicareafacediferenta #kaufland #instaredebine #fdsc

 

*Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;

To Top