Cum putem ajuta copiii din centre de plasament să devină adulții responsabili şi independenţi de mâine

Programul educațional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare și asociaţia caută 1.000 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din București și 25 de județe.

„Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume în urma instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii. Copiii sunt minunați și au un potențial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul, ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi a copiilor este susținerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta și pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continua.” – Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii și tineri între 3 și 20 de ani din 125 de centre sociale și de plasament.

Voluntarii merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susține cu copiii ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică.

Pe langă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunităti, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitătile și le transmit valori pentru o viată sănătoasă. Toate activitățiile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilităti pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Chiar dacă mare parte dintre voluntari nu au experiență de lucru cu copiii, aceștia vor participa la training-uri și vor fi consiliați de specialiști Ajungem MARI pe întreaga durată a modului de voluntariat.

Citeşte întregul articol pe revistacariere.ro.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804