Cristina Costea, voluntar Ajungem MARI: “Avem multe lecţii de învăţat de la copii. Nu (mai) trăim în prezent. Uităm de micile plăceri ale vieţii. Iubirea necondiţionată.”

Cristina Costea este voluntar Ajungem MARI de câteva luni, dar se simte ca şi cum ar fi alături de noi şi de copii dintotdeauna. Este o persoană veselă, pozitivă şi mereu dornică să ajute, convinsă fiind că viitorul poate arăta mai bine doar dacă ne implicăm toţi în proiecte de voluntariat.

Am fost implicată constant în ultimii ani în proiecte de voluntariat. Cred că astfel de activităţi te ajută să te dezvolţi ca persoană şi să devii mai deschisă, dar în acelaşi timp este un mod prin care poţi contribui la bunăstarea comunităţii.

De când s-a alăturat echipei Ajungem MARI din Hunedoara Cristina a fost extrem de atentă la nevoile şi dorinţele copiilor instituţionalizaţi. A observat că au nevoie să se simtă valoroşi şi acceptaţi, că au nevoie de autonomie şi să fie liberi să-şi exprime emoţiile. În egală măsură, stabilitatea şi predictibilitatea, atenţia, iubirea şi siguranţa emoţională sunt lucruri esenţiale în vieţile acestora şi crede că voluntarii Ajungem MARI au o putere extraordinară în a le oferi.

De fiecare dată când discut cu oamenii din jurul meu despre copii ajung la aceeaşi concluzie: avem multe lecţii de învăţat de la ei. Nu (mai) trăim în prezent. Uităm de micile plăceri ale vieţii. Iubirea necondiţionată. A fi plin de curiozitate. A trăi în inimă.

Dar Cristina subliniază că beneficiile pe care i le aduce voluntariatul sunt cu mult mai multe.

Voluntariatul îţi permite să te conectezi la comunitatea în care locuieşti şi să o faci un loc mai bun. Chiar şi cele mai mici sarcini pe care le preiei pot face o reală diferenţă în viaţa oamenilor, a animalelor şi a oranizaţiilor care au nevoie de sprijin. În plus, timpul petrecut ca voluntar te ajută să cunoşti oameni. Una dintre cele mai bune metode de a-ţi consolida relaţiile deja existente este de a vă angaja împreună într-o activitatea comună precum voluntariatul. Dar această activitate este şi un prilej de a întâlni oameni noi, de a-ţi lărgi reţeaua socială prin întâlnirea unor persoane cu interese comune. Voluntariatul oferă multe beneficii atât pentru sănătatea mentală, cât şi pentru cea fizică. În plus, creşte încrederea în sine. Faci bine pentru alţii şi pentru comunitate, ceea ce îţi oferă un sentiment natural de realizare şi chiar de mândrie. Cu cât gândeşti mai pozitiv despre tine cu atât este mai probabil să ai o viziune pozitivă asupra vieţii tale în general şi a obiectivelor viitoare.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804