Copiii se pregătesc pentru spectacol, cu susținerea PEPCO România

Prin susținerea oferită de partenerii noștri PEPCO România, copiii pot participa la cursuri de dans, canto, desen, dezvoltare personală prin teatru, improvizație, public speaking și dicție.

Aurora Păunescu este actriță și voluntar Ajungem MARI de mai mulți ani. Este una dintre profesoarele care îi îndrumă pe copiii dintr-un centru din Bucureșți și îi ajută să își dezvolte creativitatea, să își exerseze memoria, să își exprime emoțiile, să aibă încredere în puterile lor și să lucreze în echipă.

Din fericire, în ultima perioadă, Aurora a putut relua cursurile fizic, în centru, iar copiii sunt foarte încântați de fiecare nouă întâlnire.

“Am început că întotdeauna cu un joc de alergare, să fim siguri că ne-am trezit și am scăpat de surplusul de energie. Pe urmă am făcut un joc de memorie. Am pus paisprezece obiecte într-o ladă și după ce s-au uitat la ele 10 secunde, le-am cerut să își amintească ce obiecte erau acolo. Apoi fiecare a primit unul dintre obiectele care n-au fost ghicite și au avut că temă să le ghicească stând cu ochii închiși, doar atingându-le și intuind forma și culorile obiectului. Ultimul exercițiu a fost unul de improvizație, “lada bunicii”. Au avut că temă să își imagineze că au găsit obiectul respectiv în lada bunicii. Ea l-a lăsat acolo pentru ei. Aveau de improvizat răspunsuri la întrebări precum: cine l-a pus acolo? De ce ți l-a lăsat ție? De ce acolo și nu altundeva? Ce puteri are? De unde îl ai? S-au descurcat foarte bine.”

Din cursurile Aurorei nu lipsesc niciodată jocurile, zâmbetele și poveștile. “Am jucat Hoții și polițistul pentru încălzire și eliberarea surplusului de energie. Apoi am repetat pentru spectacol, pornind de la ideea că cineva a furat bucuria și noi trebuie să mergem să o recuperam. Fiecare personaj a găsit motivul pentru care are nevoie de ea (au fost motive diferite) și puterile cu care ne poate fi de folos fiecare personaj în această călătorie (cu vaporul).”

Chiar dacă uneori copiii sunt puțin triști sau somnoroși la începutul cursului, la final sunt plini de energie pozitivă și de fericire, iar acum sunt și foarte motivați de spectacolul pe care îl pregătesc. Abia așteaptă ca, de la oră la oră, să mai completeze povestea personajelor pe care ei și le-au ales să le “joace”. “Am repetat tot ce am făcut cu o săptămâna în urmă. Compunem tot mai atent povestea fiecărui personaj. E. e puțin mai detașat decât în general față de poveste și cred că se străduiește să își găsească locul. Până acum sunt Barbie, Smeagol, Pikacho, Robot și Carmen San-Diego. Mai trebuie ales unul. Pare să le placă și sunt receptivi. Și-au ales un obiect și au prezentat superputerea oferită de obiect și legătura dintre personaj și obiect.”

Mulțumim din suflet, Aurora, pentru toată implicarea și pentru că ajuți copiii să ajungă mari!

Mulțumim PEPCO Romania pentru toată susținerea și pentru că ne ajutați să schimbăm lumea copiilor cu pași mici!

______________________

Pepco susține dezvoltarea și educația copiilor.

#PepcoSustineEducatia, #PEPCORomania, #PEPCOsiAjungemMARI

Proiectul „Curaj pentru viitor” este derulat de Asociația Lindenfeld, Programul educațional Ajungem MARI cu sprijinul PEPCO România, în susținerea a 500 de copii și tineri instituționalizați din Bucureșți și alte 20 de județe. Proiectul include cursuri vocaționale, logopedie, ateliere educative și de creație

To Top