Build Up a Great Future – Proiectul sprijinit de LSEG România îşi arată roadele

Venim cu veşti bune la jumătatea proiectului „Build Up a Great Future”, derulat cu sprijinul London Stock Exchange Group România, partenerul nostru minunat de aproape 3 ani.

Prin acest proiect ne-am propus să le oferim copiilor şi tinerilor noştri şansa de a participa la cursuri vocaţionale, şedinţe de logopedie, cursuri de calificare şi şcoala auto. Pe lângă activităţile enumerate mai sus, proiectul aduce mari beneficii unui număr foarte mare de copii şi tineri din toată ţara prin sprijinul oferit voluntarilor de către consilierul nostru educaţional care îi ajută să obţină rezultate cât mai bune în lucrul cu copiii şi tinerii din proiect. 

Proiectul durează un an şi a început în august 2021. Activităţile se desfăşoară atât online, cât şi offline, luând în calcul toate măsurile de siguranţă necesare contextului pandemic.

Beneficiarii proiectului sunt 1000 de copiii şi tineri instituţionalizaţi, din centre de plasament, case şi apartamente de tip familial, dar şi din asistenţa maternală, cu vârste între 7 şi 23 de ani. Ne dorim ca ei să îşi îmbunătăţească rezultatele şcolare şi să îşi dezvolte abilităţile sociale prin activităţile educative organizate de voluntari, să îşi descopere potenţialul şi să îşi urmeze pasiunile la cursuri vocaţionale, să îşi îmbunătăţească pronunţia şi abilităţile de comunicare prin şedinţele de logopedie şi să îşi crească şansele de angajare în domeniul potrivit prin finalizarea cursurilor de calificare.

Dintre toate acestea, cel mai mare accent este pus pe cursurile de calificare şi pregătirea tinerilor pentru o viaţă independentă. În funcţie de dorinţele şi pasiunile lor, tinerii aleg domeniile cele mai potrivite pentru ei cu sprijinul voluntarilor şi al consilierilor vocaţionali, iar proiectul „Build Up a Great Future” le dă şansa de a face primii paşi în carieră şi a obţine o acreditare în domeniu.

Pentru a pregăti cât mai bine tinerii pentru viaţa din afara centrelor căutăm cele mai bune cursuri de calificare în urma cărora să capete experienţa practică şi să obţină o diplomă care să îi ajute la angajare. Înainte de asta, ne asigurăm, prin participarea la 2 şedinţe de consiliere vocaţională cu specialişti, că meseria aleasă li se potrivește.

Până acum 11 tineri au finalizat cursuri de calificare şi 7 tineri au fost susţinuţi să înceapă sau să continue şcoala de şoferi. Tinerii şi-au ales cursuri de calificare în domeniile care îi pasionează: coafor, frizerie, stilist-protezist unghii, make-up, resurse umane şi contabilitate. 

Tot în cadrul proiectului, 72 de copii au participat la cursuri vocaţionale de teatru, desen sau canto, 5 copii au participat la şedinţe de logopedie şi 2 adolescenţi au început meditaţiile pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. 

Cu sprijinul consilierului educaţional, voluntarii Ajungem MARI au primit lunar idei de activităţi şi resurse pentru a îmbunătăţi rezultatele în şedinţele săptămânale de pregătire şcolară sau dezvoltare personală pe care le susţin pentru copiii din centre. 

Mulţumim din suflet, London Stock Exchange Group România, pentru toată susţinerea oferită copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi!

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804