Andra Oprea, voluntar Ajungem MARI: “Am învăţat că e important să fii bine tu cu tine şi că te poţi ataşa de copii şi dacă îi vezi o singură dată.”

Andra Oprea are numai 24 de ani şi este voluntar Ajungem MARI deja de mai bine de 6 ani şi jumătate. Ce a convins-o să ni se alăture?

Eu am avut un model, iar modelul acela este profesoara mea de matematică din liceu care, în clasa a XII-a, ne-a zis: „Oriunde vă duce viaţa asta mergeţi şi faceţi voluntariat. Evoluaţi şi dezvoltaţi-vă frumos!” Tot datorită dânsei am ajuns şi aici. Ea nu a fost vreodată voluntar la Ajungem MARI, dar a crezut că aici e locul meu şi merită să încerc.

Andra a început programul cu anumite idei, însă pe parcurs a aflat că e mai important să fie deschisă la noutăţi şi schimbări.

Eu visam că o să merg şi o să fac matematică, biologie şi chimie cu toţi copiii şi că o să fie extrem de uşor pentru că eram apropiată de vârstă cu ei. Am învăţat însă în aceşti ani că nu trebuie să respectăm mereu planurile de acasă, că e important să fii bine tu cu tine şi că te poţi ataşa de copii şi să îi ai în gând mereu chiar şi dacă îi vezi o singură dată.

Andra şi-a dat seama că ajutorul la teme sau pregătirea pentru şcoală este extrem de utilă, dar copiii din sistemul de protecţie au nevoie de mult mai multe lucruri.

Au nevoie să fie ascultaţi, să fie lăsaţi să fie copilăroşi, să simtă că sunt acceptaţi. Au nevoie să meargă la terapie, dar şi în excursii şi ieşirin din centre, ca să cunoască lumea aşa cum este ea.

La rândul ei, voluntara noastră a avut parte de propriile lecţii şi beneficii.

Aici am avut oportunitatea să mă formez ca om, să cunosc o groază de oameni faini, dar şi să fiu personajul episodic care a ajutat cu tot ce i-a stat în putinţă nişte prinţi şi prinţese.

Şi a mai învăţat ceva, că atunci când e greu cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să vorbeşti despre acel greu, iar soluţia va veni.

Am vrut să renunţ la voluntariat o dată, acum 2 ani, pentru că simţeam că nu mai fac faţă, dar înainte de asta am cerut ajutor colegilor din echipa de voluntari. Ei au reacţionat foarte bine şi iată-mă şi azi tot aici, încercând să fac magie.

Citeşte şi: Liliana şi-a găsit drumul observând exemplele negative din jur: „Am vrut să arăt că nu sunt aşa, că sunt mai bună de atât.” – Ajungem MARI

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804