Ajungem MARI și Puternici, proiectul derulat cu United Way România, aduce note de 10 și șanse egale la educație

Peste 1.000 de copii și tineri instituționalizați și din medii defavorizate din București și județele Ilfov, Cluj și Timiș au participat timp de un an la o serie de activități educative, îndrumați de peste 700 de voluntari, în cadrul proiectului „Ajungem MARI și Puternici”, susținut de United Way România.

Copiii din sistemul de protecție pleacă la drum în viață cu șanse inegale, pentru că ei nu se dezvoltă într-un mediu iubitor, care să le ofere siguranță emoțională ca să se poată concentra pe educație așa cum ar fi nevoie. Misiunea noastră este să le oferim o șansă reală la viitor, educație, susținere, încurajare și experiențe.

Activitățile cu voluntarii au fost complexe, de la ședințe de pregătire școlară și ajutor la teme, la ateliere creative, de cultură generală și protejare a mediului, susținute săptămânal. În total, aproape 30.000 de ore de voluntariat. Dar și voluntarii care lucrează cu copiii au beneficiat de traininguri și întâlniri de îndrumare.

Și copiii instituționalizați merită un 10!

În loc să aruncăm și noi o piatră în sistemul de educație din România, împreună cu voluntarii noștri, susținuți de partenerii de la United Way, am preferat să fim parte din soluție. Scopul proiectului a fost de a dezvolta abilitățile copiilor instituționalizați, de a le crește încrederea în sine, de a le dezvolta creativitatea și de a le îmbunătăți performanțele școlare.

Rezultatele obținute în 12 luni arată că ei au nevoie doar de puțin ajutor și motivație pentru a se descurca excelent la școală și în comunitate. Au foarte mult potențial, trebuie doar valorificat.

În total, 600 de copii și tineri au beneficiat săptămânal de pregătire școlară și ajutor la teme și lecții cu voluntarii, cu rezultate foarte bune, dezvoltarea abilităților de citit și de comunicare.

„I-am adus o fișă unde am colorat în mod diferit fiecare linie în parte (mediana, mediatoarea, înălțimea), încercând să scoatem în evidență particularitățile specifice fiecăreia. A fost de folos, cel puțin în timpul exercițiilor. Are o memorie vizuală fantastică și poate că informația se întipărește astfel mai ușor în mintea lui”, povestește Simona, voluntara noastră despre copilul cu care lucrează.

Experimente științifice și ateliere creative de mediu

Aproximativ 500 de copii și tineri din București, Cluj și Timiș au participat la ateliere de educație pentru protecția mediului, iar peste 400 de copii au explorat lumea științei prin experimente spectaculoase desfășurate pe parcursul anului.

Copiii s-au bucurat de kituri de plantat fructe și legume, au făcut experimente cu bomboane colorate pe care le-au dizolvat în apa caldă și au construit machete ale orașelor din paste făinoase.

„Am vrut să le arătăm că pot învăța și descoperi lucruri noi prin moduri cât mai interesante și cu materiale cât mai diverse și neașteptate. Aceste jocuri și ateliere stimulează lucrul în echipă, gândirea critică, abilitățile de comunicare și creativitatea. Copiii au avut parte de o experiență pe cinste”, povestește colega noastră Miruna Nanu, consilier educațional Ajungem MARI.

Mulțumim tuturor, mulțumim, United Way! Suntem recunoscători că avem în jurul nostru oameni minunați, care nu încetează să ne surprindă cu bunătatea lor.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804