2021 – un an „DIFERIT”

Pentru noi, echipa Ajungem MARI, acest an a fost „DIFERIT”. Am învățat în acest an pandemic să folosim mai degrabă cuvântul „DIFERIT” decât „DIFICIL” sau „GREU” sau „COMPLICAT”.

Acest lucru ne-a ajutat să avem putere să mergem mai departe și să sprijinim copiii și tinerii din centrele de plasament, indiferent de perioada pe care o traversăm cu toții.

Suntem conștienți că fără suportul partenerilor noștri nu am fi reușit. Sprijinul sponsorilor care au direcționat cei 20% din impozitul pe venit/profit la finalul anului 2020 a contat enorm în acest an și vă suntem deosebit de recunoscători!

Anul acesta am reușit să rămânem alături de cei peste 2.500 de copii instituționalizați:
–        am recrutat și format peste 2.100 de voluntari care au desfășurat 48.000 de ore de pregătire școlară sau au făcut meditații pentru Evaluarea Națională sau Bacalaureat;
–        am organizat 385 ieșiri și excursii;
–        am înscris 242 de copii la cursuri online de teatru, dans, canto și pictură;
–        18 tineri au finalizat cursuri de calificare profesională;
–        196 de tineri au participat la ședințe de consiliere vocațională pentru a-și găsi meseria potrivită și locuri de muncă;
–        am organizat 6 tabere de viață independentă pentru adolescenți, în cadrul cărora tinerii au învățat despre viața în afara centrelor de plasament;
–        90 de copii și tineri au fost înscriși în programul de psihoterapie, iar 20 dintre aceștia fac terapie de peste 1 an;
–        43 de copii și-au îmbunătățit pronunția la ședințele de logopedie.

În spatele fiecărui lucru realizat se află implicarea unui voluntar și sprijinul financiar al partenerilor noștri. Doar cheltuielile pentru terapie pentru 1 an pentru cei 90 de copii depășește suma de 50.000 de euro, iar noi sperăm să putem ajuta și mai mulți copii anul viitor.

Ne dorim enorm ca 2022 să fie un an „BUN” și să putem face cel puțin la fel de multe lucruri ca cele făcute anul acesta. Copiii au nevoie de toate astea și chiar mai mult.

Dacă 2020 a fost un an de adaptare (puteți vedea raportul pentru 2020 aici), după aproape 2 ani de pandemie am văzut ce impact are această perioadă pentru educația copiilor instituționalizați și facem tot posibilul să îi sprijinim. De fiecare dată când școlile s-au închis, un centru a intrat în carantină, copiii nu reușeau să urmeze școala online. Fie pentru că nu aveau dispozitivele necesare sau pentru că nu reușeau să fie atenți și să se concentreze la ce spune profesorul. Adevărul este că e greu să te concentrezi când 5-10 copii sunt nevoiți să facă școala online în aceeași încăpere sau când stai foarte mult în casă pentru că centrul întră des în carantină.

Cert este că cea mai pare parte dintre copii au acumulat goluri enorme în această perioadă, iar voluntarii Ajungem MARI sunt cu atât mai necesari pentru că acești copii să poată recupera materia pierdută.

Ne-ar fi de un mare ajutor ca și în acest an cât mai multe companii să își întoarcă atenția către copiii vulnerabili din centrele de plasament prin direcționarea celor 20% din impozit, simplu și gratuit.

Fondurile strânse ne vor ajuta să colorăm puțin lumea copiilor instituționalizați prin sprijinirea lor pe termen lung, înscrierea unui număr cât mai mare de copii la psihoterapie, cursuri, meditații și activități care să le dea încredere că au potențial și că sunt valoroși.

În cazul în care ne puteți sprijini, puteți găsi aici detalii despre mecanismul 20% și contractul nostru de sponsorizare. Pentru ca suma să se deducă din impozit, sponsorizarea trebuie încheiată până la 31.12.2021.

Ne-ar fi de mare ajutor daca ați recomanda programul Ajungem MARI angajatorului sau unei persoane de decizie dintr-o alta companie, pentru direcționarea, în mod gratuit a acestei sume. Pentru a fi mai ușor, am pregătit aici un model de mesaj. (link)

Vă mulțumim din suflet pentru susținere!

To Top