Poți susține viitorul copiilor de plasament direcționând impozitul pe venit sau profit al companiei tale, simplu și gratuit!
Descarcă aici Contractul de sponsorizare , completează-l cu datele companiei tale și trimite-l la adresa sponsorizări@ajungemmari.ro

Plătitorii de impozit pe venit pot sponsoriza până pe:

  • 31 martie pentru  trimestru 1
  • 30 iunie pentru trimestrul 2
  • 30 septembrie trimestrul 3
  • 31 decembrie trimestrul 4

Plătitorii de impozit pe profit pot sponsoriza până pe 31 decembrie.

Persoanele juridice, plătitoare de impozit pe profit sau venit, pot sponsoriza fără costuri suplimentare Programul Educațional Ajungem MARI pentru copiii și tinerii din centrele de plasament.

Sponsorizarea se face printr-un contract simplu contract de sponsorizare și este necesar ca sumă să fie virată asociației până la finalul fiecărui trimestru pentru companiile care plătesc impozitul trimestrial.

Poti descarca de aici contractul in limba engleza

Suma ce poate fi dedusă din impozit este până la 20% din impozitul datorat pentru anul 2021 (impozitul pe venit sau profit) – mai jos detalii de calcul.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la sponsorizari@ajungemmari.ro sau la tel. 0753192263 pentru a discuta despre proiectele Ajungem MARI, calculul sumelor și detalii referitoare la contractul de sponsorizare.


Despre Ajungem MARI 

Ajungem MARI este un program educațional derulat de peste 5 ani de Asociația Lindenfeld, in sprijinul copiilor și tinerilor din centrele de plasament. De peste 5 ani viețile copiilor din centre sunt mai colorate, mai frumoase și mai pline de dragoste, dar avem nevoie de susținere pentru a continua proiectele educaționale. Lucrăm cu 2.500 de copii din București și 24 de județe prin implicarea a 1.600 de prieteni voluntari care îi încurajează și motivează să își depășească limitele.

Descarca prezentarea programului Ajungem MARI(aici varianta in engleza). 

Lucrăm cu copii care au suferit trauma abandonului sau a separării de familie și nu vrem să îi dezamăgim. Am promis să le fim alături pe termen lung și să îi sprijinim până Ajung MARI.

Fondurile strânse prin facilitatea fiscală 20% ne ajută să le rămânem alături copiilor din țară și să le putem oferi experiențe prin care descoperă lumea din afara centrelor, prind încredere în ei și se integrează mai ușor. Organizăm ateliere, ieșiri educative și excursii și îi înscriem la cursuri vocaționale pe copiii talentați pentru a-i ajuta să își urmeze pasiunile.

Principalul proiect din cadrul programului Ajungem MARI, “Dă-ți pasiunea mai departe”, a fost desemnat proiectul anului în educație la un an de la debut la “Gala Națională a Voluntarilor” 2015. In 2020 Proiectul “Ajungem MARI si Responsabili” a primit Premiul I la Gala Societatii Civile, sectiunea Proiecte de VOluntariat, iar Programul Ajungem MARI Premiul II la categoria Programe. Ajungem MARI a primit Trofeul pentru Curaj la “Gala Oameni pentru Oameni” in 2019, iar în 2018 proiectul de educație financiară a fost desemnat “Proiectul Anului de Voluntariat Corporate”.


Cum se face sponsorizarea?

Sponsorizarea se face printr-un contract simplu de sponsorizare și este necesar ca sumă să fie virată până la finalul fiecarui trimestru, pentru companiile care platesc trimestrial, sau pana la 31 decembrie pentru companiile care platesc impozitul anual. Puteți descărcă de aici contractul de sponsorizare pentru Ajungem MARI.

 

Ajungem MARI, demarat în 2014, este unicul program derulat de Asociația Lindenfeld, care a fost înființată în 2013 și este înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 503/A/2013. Asociația Lindenfeld este eligibilă pentru sponsorizări (deductibile conform deciziei Administrației Sector 1 a Finanțelor Publice cu nr. 294578 din 17.04.2019 – puteți descărca decizia de AICI.

Vă mulțumim din suflet pentru susținere! Impreună Ajungem MARI!

Răsplata cea mai mare va fi bucuria pe care o aduceți copiilor, iar noi vă mulțumim prin promovare online și offline la evenimentele noastre.

Mai jos detalii despre mecanismul 20%, calculul sumelor și declarațiile pe care companiile trebuie să le depună pentru a deduce sponsorizarea.


Cum funcționează facilitatea fiscală?

Pentru cei care cunosc mecanismul 20%: Începând cu anul 2019 ne pot sprijini și microintreprinderile (plătitoare de impozit pe venit), iar limita de calcul pentru cei 20% impozitul pe profit a fost majorată de la 0,5% la 0,75% din cifra de afaceri. Formularul 107, unde se declară organizațiile și sumele sponsorizate, se depun pentru anul acesta până pe 25 ianuarie anul următor.

Fondurile se deduc din sumele datorate conform art. 25, alin. 4, pct. i) din Codul Fiscal și Legii sponsorizării 32/1994 cu modificările și completările ulterioare.


Cum direcționați impozitul pe PROFIT/ VENIT

  • Calculați suma cu care o puteți sponsoriza;
  • Încheiați contractul de sponsorizare cu asociația și transferați suma sponsorizată până la finalul fiecarui trimestru (pentru cei care platesc trimestrial) sau oricand (si in mai multe etape) pana la 31 decembrie 2021 (în contul asociatiei sau cash, cu chitanta)

Cum calculați suma:

  • Plătitorii de impozit pe PROFIT:Suma deductibilă este valoarea minima dintre 20% din impozitul pe profit (16%) și 0,75% din cifra de afaceri a anului 2020 (limita a fost majorată de la 0,5% la 0,75% prin Legea nr. 156/2019 începând cu 29.07.2019)
  • Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Suma deductibilă nu poate depăși 20% din impozitul pe venit (3%)

Ce declaratii fiscale depuneți 

  • Plătitorii de impozit pe PROFIT: Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate,până la data de 25 martie anul urmator inclusiv, respectiv până la data de 25 februarie anul urmator inclusiv, în cazul contribuabililor prevăzuți la art.41 alin.(5) lit.a) și b) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal. De asemenea, în declarația 100, suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu sumă sponsorizată.
  • Plătitorii de impozit pe VENITURILE MICROINTREPRINDERILOR: Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați persoanele juridice și sumele sponsorizate, până pe 25 ianuarie anul următor. De asemenea, în declarația 100 sumă impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu suma sponsorizată.
To Top