SUSŢINE EDUCAȚIA COPIILOR DIN CENTRE DE PLASAMENT DIRECȚIONÂND 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE!

 

CUM FUNCŢIONEAZĂ?

Până pe 31 decembrie companiile cu cifra de afaceri de minim 1.000.000 de euro pot direcţiona 20% din impozitul pe profit către o organizaţie non-guvernamentală, printr-un simplu contract de sponsorizare, iar suma va fi scăzută automat din impozitul datorat la stat.

Donaţia trebuie făcută până pe 31 decembrie pentru a fi înregistrată pentru anul 2018, altfel se va scădea din impozitul pe profit al anului viitor. Pentru detalii vă rugăm să ne contactaţi la iarina@ajungemmari.ro/0753192263 ca să putem discuta despre activitatea Ajungem MARI, calculul sumelor şi să vă trimitem şi contractul de sponsorizare.

De asemenea, puteti afla mai multe despre activitatea și proiectele noastre din Prezentarea programului Ajungem MARI.

 

CE SPUNE LEGEA?

Codul Fiscal, Art. 25, alin. 4, pct. i): Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

 

 

EXEMPLU de calcul:

Pentru a fi deductibilă, suma ce reprezintă sponsorizarea nu trebuie să depăşească 20% din impozitul pe profit şi 0.5% din cifra de afaceri.

Cifra de afaceri: 1.000.000 euro
Cheltuieli: 700.000 euro

Profit: 300.000 euro
Impozit pe profit (16%): 48.000 euro

20% din impozitul pe profit: 9.600 euro

0.5 % din cifra de afaceri: 5000 euro

Suma deductibilă pentru sponsorizare: 5.000 euro
CUM VĂ PUTEM MULŢUMI?                  

Răsplata cea mai mare va fi bucuria copiilor, iar noi vă mulţumim prin promovare online şi offline la evenimentele noastre.

Dacă aveţi o companie sau cunoaşteţi un antreprenor, scrieţi-ne pe iarina@ajungemmari.ro sau contactaţi-ne la telefon 0753 192 263 şi vă vom pune la dispoziţie toate datele şi contractul de sponsorizare.

În 4 ani de Ajungem MARI s-au întâmplat multe lucruri frumoase pentru copiii noștri din centre, dar avem nevoie de susținere să putem continua proiectele educaționale pentru că copiii și tinerii au nevoie de sprijin pe termen lung!

Mulţumim din suflet pentru susţinere! Împreună Ajungem MARI!

To Top