SUSŢINE EDUCAȚIA COPIILOR DIN CENTRE DE PLASAMENT DIRECȚIONÂND 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE!

 

CUM FUNCŢIONEAZĂ?

Pană pe 31 decembrie companiile cu cifra de afaceri de minim 1.000.000 de euro pot direcționa 20% din impozitul pe profit către o organizație non-guvernamentală, printr-un simplu contract de sponsorizare, iar suma va fi scăzută automat din impozitul datorat statului. Donația trebuie făcută pană la 31 decembrie pentru a fi inregistrată pentru anul 2018.

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la ica@ajungemmari.ro, tel. 0729731183 ca să discutăm despre proiectele permanente Ajungem MARI, calculul sumelor și detalii referitoare la contractul de sponsorizare.

Puteți afla mai multe despre activitatea și proiectele noastre din Prezentarea programului Ajungem MARI.

 

CE SPUNE LEGEA?

Codul Fiscal, Art. 25, alin. 4, pct. i): Cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Va rugăm să citiți aici mai multe detalii legislative despre facilitate fiscala 20% din impozitul pe profit.

EXEMPLU de calcul:

Pentru a fi deductibilă, suma ce reprezintă sponsorizarea trebuie să fie cea mai mică valoare dintre 20% din impozitul pe profit și 0.5% din cifra de afaceri anuală.

 

Elemente de considerat calcul Sume (lei)
Cifra de afaceri 5,000,000
Profit impozabil 400,000
Impozit pe profit (16%) 64,000
Limită 0,5% din CA 25,000
Limită 20% din impozitul pe profit 12,800
Sponsorizare acordată 12,800
Suma eligibilă pentru credit fiscal 12,800
Impozit pe profit datorat 51,200

 

CUM NE PUTEŢI SUSŢINE?

Dacă aveţi o companie, cunoaşteţi un antreprenor sau lucrati intr-o astfel de companie, scrieţi-ne pe ica@ajungemmari.ro sau contactaţi-ne la telefon 0729 731 183 şi vă vom pune la dispoziţie toate informatiile. De aici puteti descărca contractul de sponsorizare.

În 4 ani si jumatate, prin programul Ajungem MARI s-au întâmplat multe lucruri frumoase pentru copiii noștri din centre, dar avem nevoie de susținere ca să putem continua proiectele educaționale deoarece copiii și tinerii au nevoie de sprijin constant, pe termen lung!

CUM VĂ PUTEM MULŢUMI?                  

Răsplata cea mai mare va fi bucuria copiilor, iar noi vă mulţumim prin promovare online şi offline la evenimentele noastre.

Mulţumim din suflet pentru susţinere! Împreună Ajungem MARI!

 

 

 

 

To Top