Voluntari care inspira – Cristina Carciuc

Cristina este voluntară Ajungem MARI în echipa de la Botoşani de 1 an de zile. Deşi are doar 17 ani, ea îşi doreşte să aducă zâmbete copiilor şi de aceea a ales să se alăture programului nostru.
 
 
Ce te-a motivat sa devii voluntar Ajungem MARI?
Spiritul pedagogic și curiozitatea m-au făcut să mă înscriu la training ul de formare.
 
Cum a fost prima zi de voluntar? Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai mult?
Prima zi ca voluntar a fost una plină de emoții, băieții au fost ușor timizi dar curiozitatea li se citea în ochi. Cel mai mult m-a impresionat că își doreau să le fim prieteni, să le oferim sprinij/sfaturi, nu doar să fim voluntari. ❤️
Care sunt activitățile tale preferate alături de copii? Dar activitățile preferate de către copii alături de tine?
Mie îmi place să fac cu ei teme și fișe de lucru personalizate dar lor le plac cel mai mult ieșirile la film/parc, ateliere etc.
 
Care crezi că a fost cea mai mare reușită a ta în timpul programului?
Cea mai mare reușita pe care o consider eu importată în lucrul cu băieții e legată de școală, și-au îmbunătățit caligrafia, cititul iar notele din al doilea semestru au crescut considerabil.
 
Ai întâmpinat obstacole? Care?
Timiditate a fost un prim obstacol peste care s-a trecut ușor dar expresiile ,, nu pot”, ,, nu vreau” au necesitat mai multă muncă din partea noastră pentru a le diminua.
 
De ce i-ai încuraja pe alții să facă voluntariat?
,, A servi mai presus de sine” e un citat după care mă ghindez în orice activatate de voluntariat. E minunat să ajuți lumea, e minunat să aduci bucurii în sufletele celor mai puțin norocoși, e minunat să fii voluntar!
 
Pentru ce ai recomanda voluntarilor să aleagă voluntariatul la ”Ajungem Mari”?
E o experienta inedită în care o să descopere tot felul de copilași talentați și speciali.
 
Dacă te întâlnești peste ani cu unul dintre copiii cu care ai lucrat, ce poveste de viață ai vrea să îți spună?
Mi-aș dori ca peste ani să mă reîntâlnesc cu ei și să-mi spună că sunt realizați, au făcut studii, au ținut cont de sfaturile noastre, și-au întemeiat o familie și cel mai important să fie FERICIȚI.
 
 
To Top