Tabere de dezvoltare personala la MUNTE 2018

Vara asta am organizat 3 tabere de dezoltare personala la munte in acelasi timp, 2-9 septembrie in Poiana Tapului, Busteni. E locul nostru drag de unde putem porni in multe drumetii spectaculoase! Au venit cu noi 63 de copii si tineri: 22 din Buzau si 2 din Sibiu, 20 din Galati, 10 din Bucuresti si 9 din Dambovita.

Cele 8 zile au fost superbe, am vut si noroc de vreme buna, cat sa facem drumetii in fiecare zi si am reusit sa urcam si cu telecabina si sa ajungem aproape toti si la Crucea Caraiman.

A fost grozav pentru copii sa primeasca la inceputul taberei „pasapoarte” cu principalele obiective din tabara. Asa ca in fiecare seara au completat unde au fost, ce au vazut si simtit si cate o informatie importanta despre fiecare obiectiv.

Au invatat astfel sa fie atenti la ce e in jur, sa se bucure de fiecare experienta si seara abia asteptau sa primeasca stampile pentru obiectivele vizitate – Cascada Urlatoarea, Stana Regala si Strancile Franz Iosef, Castelele Peles si Pelisor, Cabana Diham, Babele si Sfinxul, Crucea Caraiman, Manastirea Caraiman, Cascada Spumoasă. Pentru unii copii au fost multe premiere: prima oara la munte, prima oara cu trenul, prima oara cu telecabina, prima oara sus pe platou, prima oara la o cascada!

Pe langa drumetii, am facut impreuna o multime de jocuri, in special de echipa – Misiunea imposibila, batista, mima, „mim tibetan”. Am jucat muuult Mafia si am avut seri linistile cu mandale, seri de petrecere si dans liber sau „Scaunele muzicale”. Grupul din Galati chiar a facut si multe jocuri de teatru de improvizatie si imagine.

Toate grupurile au organizat jocul nostru din fiecare an, cel in care copiii, cu un pic de ajutor, pun in scena o nunta – a fost super distractie cu obiceiuri, hore si chiuituri!

La finalul taberei copiii si-au scris scrisori cu impresii despre tabara, dorinte, sfaturi si incurajari, pe care le-au sigilat si le vor primi in 6 luni de la voluntarii din tabara. Apoi ne-am pus cu totii la mana bratari ale prieteniei si dorintelor implinite.

Inainte de plecare, am deschis si „Cutia cu iubire” cu multe biletele de multumire si apreciere fata de noii prieteni din tabara, voluntari, educatoare si bucatarese! „Mi-as dori ca toata viata sa am parte de niste oameni ca tine! Nici nu stii ce mult ma bucur ca te-am cunoscut!” – i-a scris o fetita uneia dintre voluntare.

Le multumim mult tuturor celor implicati, voluntari, educatori, bucatari si reprezentanti DGASPC! Fondurile pentru tabara au fost stranse prin evenimente caritabile (maraton, karaoke, targ de Craciun), prin expozitiile online cu fotografii realizate de copii in taberele foto 2017 si cu ajutorul celor care si-au donat ziua de nastere.

Le multumim din suflet celor care au strans fonduri si celor care au donat si au facut aceste experiente minunate posibile!

_____________________________________

Puteti vedea aici bucuria şi lucrurile minunate pe care le-am făcut în tabere:

Album FOTO Tabăra 1-Dambovita si Bucuresti

Album FOTO Tabăra 2-Galaţi

Album FOTO Tabăra 3-Buzău

To Top