Programul educaţional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare şi Ajungem MARI caută 1.000 de oameni serioşi şi implicaţi care să dedice trei ore pe săptămână copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi, din centre de plasament din Bucureşti şi 25 de judeţe.
„Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume în urma instituţionalizării, a abandonului sau a separării de familii. Copiii sunt minunaţi şi au un potential pe care deseori nu îl cunosc. În cei trei ani şi jumătate de când a început programul, ne-am dat seama cî una dintre principalele nevoi ale copiilor este susţinerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta şi pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare şase luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntari fără de care acest program nu ar putea continua”, spune Iarina Taban, director executiv şi fondator Ajungem MARI.
În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2.000 de copii şi tineri între trei şi 20 de ani din 125 de centre sociale şi de plasament.
Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de trei ore în centrele de plasament pentru a susţine cu copiii şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educaţie pentru sănătate, educaţie financiară sau educaţie civică. Pe lângă cunoştinţe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experienţe frumoase, oportunităţi, îi ajută să îşi descopere pasiunile, să îşi dezvolte abilităţile şi le transmit valori pentru o viaţă sănătoasă. Toate activităţile au rolul de a le da copiilor încredere în ei şi a le forma abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.
Urmăreşte întreg materialul pe site-ul ştiriletvr.ro.