Start Swimathon 2023. Împreună facem valuri de bine pentru copiii instituţionalizaţi

Atât de bucuroşi suntem să anunţăm că am fost selectaţi şi anul acesta pentru participarea la Swimathon. Avem astfel din nou ocazia să facem valuri de bine pentru tinerii instituţionalizaţi, care au nevoie de noi ca să poată porni în viaţă pregătiţi atât din punct de vedere emoţional, cât şi profesional.

Înotăm pentru ei, în bazin sau virtual. Strângem bani pentru ca 80 de tineri ce se pregătesc să iasă din sistemul de protecţie să aibă şansa de a-şi descoperi abilităţile şi de a le dezvolta astfel încât să se poată integra cât mai uşor pe piaţa muncii. Strângem bani pentru ca 80 de tineri să meargă la consiliere vocaţională şi la cursuri acreditate de calificare, astfel încât să afle la ce se pricep şi ce le place să facă, ce meserii pot urma pentru ca în momentul în care fac pasul în afara sistemului să fie capabili să se descurce pe cont propriu.

Suma ne este necesară ca să putem oferi:

  • şedinţe de consiliere vocaţională, urmate de cursuri de calificare, pentru 10 tineri;
  • ateliere interactive de pregătire pentru viaţa independentă pentru 70 de adolescenţi.

În completarea acestor activităţi vin voluntarii şi specialiştii Ajungem MARI, care îi ajută să-şi îmbunătăţească abilităţile, să-şi continue studiile, să îşi găsească un loc de muncă şi o locuinţă, astfel încât să se integreze firesc şi sănătos în societate.

Costul fiecărei intervenţii pentru pregătirea pentru viaţa independentă este de 732 de lei, iar costul mediu al unui curs de calificare este de 2.000 de lei. Este mult? Este puţin? Voi ne-aţi arătat că împreună chiar putem muta munţii din loc astfel încât să le oferim tinerilor şansa să pornească cu dreptul în viaţa pe cont propriu.

Te aşteptăm în echipa Ajungem MARI, la Swimathon 2023. Înotăm în bazin sau virtual, strângem bani pentru tinerii instituţionalizaţi (poţi folosi reţeaua de prieteni de pe Social Media, poţi promova proiectul prin mesaje private, pe Whatsapp sau când ieşi cu ei la o cafea) şi arătăm lumii că lumea e mai bună atunci când acţionăm împreună.

Înscrie-te aici: Înscriere (swimathonbucuresti.ro) şi alege proiectul Paşi spre independenţă – Ajungem MARI. Foarte important: calendarul de înscrieri se încheie pe 15 mai, iar ideal e să strângem rândurile cât mai repede. Prima donaţie e chiar a ta, făcută chiar la înscriere – 80 de lei – ca să le arăţi tuturor că mobilizarea pentru cauza pentru care lupţi este completă.

Îţi facem apoi o fotografie de profil dedicată campaniei, pe care să o foloseşti în Social Media, iar pe 18 mai ne vedem online, pentru trainingul de fundraising. Este extraordinar de util pentru că împărtăşim cu toţii cele mai faine idei prin care ne putem mobiliza comunitatea să doneze. 

Din 25 mai începe efectiv campania de strângere de fonduri şi ai o lună la dispoziţie ca să atingi targetul propus şi chiar să îl depăşeşti. Din experienţă îţi spunem că înotătorii din alţi ani, care au aplicat “secretele” învăţate la training, au depăşit, de multe ori substanţial, targetul iniţial. 🙂 Poţi construi o campanie:

  • amuzantă – pe teme de înot, cu sau fără înot, cu sau fără accesorii. Nu ştii să înoţi? O faci virtual şi poţi să şi glumeşti pe tema asta. Fă o lungime de bazin în lanul de rapiţă şi provoacă-ţi prietenii să doneze pentru fiecare floare salvată în acest proces. 
  • sobră – axată pe nevoia tinerilor sprijiniţi. Îţi vom furniza informaţii despre tinerii pe care îi ajutăm, despre cei pe care i-am ajutat deja şi rezultatele lor, poţi folosi şi poveşti personale ca să accentuezi nevoia de implicare.
  • cu postări alternate, sobre şi serioase – ca-n viaţă, acum avem şi soare, mâine poate să şi plouă, dar important e să nu uităm că soarele va răsări întotdeauna.

Postări pe Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, mesaje pe Whatsapp sau Messenger, orice funcţionează câtă vreme ai o strategie deja conturată.

Îţi super mulţumim că eşti alături de noi! Să facem muuulte valuri de bine pentru tinerii instituţionalizaţi! 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804