„Sprijin pentru familiile vulnerabile” – final de proiect

Din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, care au dus la închiderea mai multor activități, 2020 este un an greu pentru multe familii care deja se aflau într-o situație de risc. Din păcate, sărăcia devine o amenințare și pentru integritatea familiei, existând riscul de separare a copiilor dacă familia nu poate să le asigure condițiile optime. Copiii din familii defavorizate veneau la centrele de zi din apropierea casei pentru a primi hrană și sprijin școlar, dar și haine și rechizite. În perioada izolării centrele de zi s-au închis, iar mai mulți părinți au rămas fără puținul venit. Prin proiectul „Sprijin pentru familiile vulnerabile” ne-am propus să susținem astfel de familii să depășească o perioadă dificilă, cu ajutorul voluntarilor care au distribuit pachete cu alimente, produse de igienă și rechizite.

 

Proiectul a fost posibil cu sprijinul Fundației Comunitare București care a organizat o ediție specială Swimathon București – #SwimAtHome – în cadrul căreia fundraiseri au creat mici campanii de fundraising în comunitatea lor de prieteni și colegi generoși. 

 

33 de înotători virtuali au reușit să strângă donații de 56.355 de lei, iar voluntarii Ajungem MARI au distribuit lunar, timp de 4 luni, alimente si produse de igienă către 120 de familii din 10 județe – Bihor, Botoșani, București, Cluj, Gorj, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu și Timiș. 

 

450 de copii, alături de familiile acestora, au fost susținuți în cadrul proiectului, iar  în luna septembrie le-am oferit copiilor și rechizite și materiale școlare pentru ca ei să fie pregătiți de începutul școlar și să participe cu bine la cursuri.

 

Proiectul s-a încheiat și le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat să îl implementăm! În luna octombrie am distribuit ultima tranșă de cumpărături, asigurând un minim necesar pentru copii, timp de 1 lună și jumătate. 

 

Nu avem cuvinte de mulțumire către cei 33 de înotători-fundraiseri pentru ajutorul oferit și pentru mobilizarea atâtor oameni în această campanie de strângere de fonduri. Super-eroii noștri au înotat individual sau în echipe și suntem extrem de recunoscători că am avut oameni atât de generoși și de buni alături! Mulțumim din inima înotătorilor individuali: Roxana Irinei, Alina Murariu, Carla Teaha, Cătălin Teniță, Diana Oncioiu, Iarina Taban, ! Mulțumim din inima echipelor grozave: Echipa Mari Înotători – Andreea Mereuță, Diana Cernahoschi, Iulia-Diana Samson, Aurora Păunescu, Roxana Soroceanu, Andreea Grecu, Luca Sfura; Echipa Ajungem MARI Iași – Aryna-Alexandra Creangă, Sophia-Elena Virabov, Codrina Florescu, Ana Maria Ghiorghiu, Laura Ioana Tirnovanu; Echipa Littleimpro – Carmen Lopazan, Claudiu Maier, Alexandra Timofte-Revnic, Dragoș Muscalu, Marian Hancu; Echipa Matinalii Unstoppable – Mihai Băloiu, Bogdan Scheau, Iulia Florea, Ovidiu Staneci, Grigore Guzun; Echipa Zânele Ajungem MARI – Anca Florina Radovici, Corina Ionescu, Oana Solomon, Cătălina Bucur, Cristina Covei.

 

Le mulțumim din suflet celor 37 de voluntari care s-au implicat în implementarea proiectului la cumpărături, la pregătire pachete, la distribuirea lor! Ne-am bucurat enorm să vedem că în unele județe voluntarii care au identificat și alte nevoi ale familiilor s-au mobilizat pentru a le ajuta mai mult și au colectat haine, încălțăminte, jucării, mobilă și chiar și echipamente IT pentru a le asigura accesul la școala online.

 

Le mulțumim din suflet donatorilor care ne-au fost alături! 

 

Mulțumim, Fundația Comunitară București, pentru susținere şi organizarea acestui Swimathon inedit, online!

To Top