Primul proiect de intervenție psihologică derulat de Ajungem MARI

Primul proiect de intervenție psihologică derulat de Ajungem MARI, cu sprijinul MOL Romania șiFundaţia pentru Comunitate / A Közösségért Alapítvány prin programul „MOL pentru sănătatea copiilor”, a ajuns la final. 

Timp de cinci luni, „Ajungem MARI prin joc. Terapii ludice pentru copii instituționalizați” a însemnat pentru 18 de copii între 4 și 12 ani, care nu beneficiau până atunci de servicii de consiliere și psihoterapie, șansa de a învăța să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea). 

Cei doi specialiști Ajungem MARI, Andreea Dumitru, psihopedagog, și Andreea Sandu, psiholog, au susținut peste 200 de ore de joc terapeutic – sesiuni individuale și ateliere de grup. 

Sesiunile i-au ajutat pe copii să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine. 

Specialiștii au apelat la un mix de tehnici expresiv-creative: jocul cu marionete, de rol, jocul simbolic cu nisip, apă și miniaturi (Sandtray Play), desenul, pictura, colajul, ritmul, mișcarea și jocul senzorial. 

Ne bucurăm să putem spune că acesta este doar finalul unei etape. Pentru o parte dintre copii, ședințele de dezvoltare emoțională vor continua atât timp cât va fi nevoie. 

Mulțumim, MOL Romania si Fundaţia pentru Comunitate / A Közösségért Alapítvány pentru încredere și sprijin! 

Mulțumim, de asemenea, Direcțiilor de Protecție a Copilului din sectoarele 1 și 3 pentru receptivitatea față de proiect, educatorilor din centrele de plasament și minunaților voluntari Ajungem MARI care îi însoțesc pe copii la ședințele de joc terapeutic așteptate săptămânal cu mare nerăbdare!

Voluntarii care au făcut posibil acest proiect – Maria Ali, Gabriela Draghici, Daniela Cristea, Elena Tanasescu, Catalina Juglan, Andreea Budeanu, Ana Cristache, Dana Maria, Mariana Comanici, Anca Ditu, Cristian Dumitru   

To Top