Pregatiri intensive pentru examene

Pentru că ultimul an școlar a fost unul deosebit, cu multe provocări și cursuri online, voluntarii noștri s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe copii și adolescenți să depășească cu bine examenele de Bacalaureat si Evaluarea Naționala. Peste 200 de adolescenti din centrele de plasament si din asistenta maternala din țară au inceput pregatirea intensiva, cei mai multi individual, de la inceputul anului.

„Știu că evaluarea națională și BAC-ul sunt cele mai importante hop-uri din viața de elev, iar emoțiile sunt pe măsură. Cu puțin ajutor din partea voluntarilor noștri minunați, care oferă meditații la diverse materii, copiii încep să prindă încredere în ei și să mai doboare emoțiile pentru susținerea examenelor,” – Ema Georgescu, coordonator de proiect.

Faptul că evoluăm împreună, chiar și cu pași mici, reiese din cuvintele spuse de oamenii minunați care ajută la dezvoltarea copiilor și care împărtășesc cu noi micile bucurii.

„Entuziasmul și concentrarea lui F. cresc de la ședința la ședința”

„C. a încheiat semestrul cu 9,57 medie, prima din clasa. Deja se vede că a avansat la limba engleză, dar e numai munca ei: exersează în afara orelor și a meditațiilor cu fratele ei, se uită la materiale/filme în limba engleză fără subtitrare.”

„Alex evoluează bine, înțelege destul de repede, iar când nu înțelege mă roagă să facem mai multe exemple.”

„Este un copil care prinde foarte repede, cooperantă și veselă.”

„D. a început să rămână concentrat din ce în ce mai bine, la primele întâlniri era foarte ușor distras.”

“După mai bine de o lună de pregătire la mate, au venit și primele rezultate! O notă bună obținută la clasă după ce a fost scoasă la tablă. Acum lucrăm intens pentru a înțelege noile lecții predate.”.

„Mi-a plăcut meditația și vreau să ne vedem în fiecare săptămână! Mulțumesc mult,” vine și răspunsul celor mici.

Prin exerciții și jocuri, voluntarii reușesc să le mențină interesul, să comunice cu ei pentru a le da încredere să spună când nu înțeleg și lucrează cu ei îndeaproape, pentru a rezolva orice problemă ar întâmpina.

„Când am crezut că suntem pe finalul meditației, stabilind că va învăța ea eseul dintr-o carte și data viitoare o voi asculta sau vom dezbate ce nu înțelege, I. mi-a zis că înainte să ne vedem învață la geografie și dacă vreau să o ascult din reședințele de județ. A crescut inima-n mine, așa că am ascultat-o și am ajutat-o să rețină nume făcând asocieri amuzante, de pildă: Pe Argeș în jos te urmărește un câine și trebuie să te Pitești, Oradea e aproape de graniță, iar ca să treacă granița un dihor trece prin Bihor, Când ești în Mehedinți îți rămâne drob printre dinți, iar drob vine de la Drobeta Turnu-Severin și multe altele.”

Suntem bucuroși că putem interveni de câte ori ajutorul nostru este cerut, cum a fost cazul lui C., un elev în clasa a opta, crescut de bunica lui. El este ajutat de Dan, unul dintre voluntarii noștri, să treacă peste hop-ul Evaluarii Naționale, după scrisoarea pe care am primit-o de la bunica lui. Doamna V. și-a deschis sufletul, punând pe hârtie câteva lucruri despre copil și despre nevoile acestuia din punct de vedere al învățăturii.

Le multumim din suflet voluntarilor minunati si profesorilor care ii sustin pe copii si tineri! Este extraordinara perseverenta lor si le suntem recunoscatori pentru toata daruirea!

Împreună, cu ajutorul tău și al echipei grozave de voluntari, ne dorim să putem susține cât mai mulți copii să invete cu drag si sa se pregateasca pentru un viitor plin de realizari. Mulțumim că ești alături de noi!

Dacă vrei să ajuți în continuare, completează formularul 320 și redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru Asociația Lindenfeld. O poți face online, completând formularul într-un minut aici, apoi îl poți descărca și trimite pe e-mail la info@ajungemmari.ro

Poți lăsa și formularul fizic în urnele speciale amplasate în țară, în librăriile Cărturești și alte locații partenere. Vezi aici locațiile.  În București, unele sunt plasate în librăriile Cărturești Verona, Promenada, Băneasa, Modul (Piața Universității), București Mall, AFI Cotroceni sau la Grădina Olari (Str. Olari nr. 8).

_________________

Dacă vrei să te implici mai mult, poți ajuta strângând donații pentru copii prin platforma Galantom. Îți poți dona ziua de naștere, talentul ori pasiunea sau poți să-ți alegi o provocare sportivă și să le ceri celor din jur să te susțină prin donații, pentru ca cei mici să aibă parte de sprijinul necesar pentru a ajunge MARI și puternici! Afla mai multe si devino GalantOM pentru copii.

To Top