Povestea Sarei, tânăra din sistemul de protecție care a mers la terapie pentru a fi din nou fericită

Cei 45.000 de copii instituționalizați din toată țara au un acoperiș deasupra capului, hrană, haine. Dacă nevoile bazale le sunt acoperite, lipsa acută este cea de… afecțiune. Majoritatea au nevoie să facă terapie pentru a înțelege ce li s-a întâmplat și pentru a putea lupta cu traumele provocate de abandon și instituționalizare. Centrele de plasament din țară sunt pline de copii care au nevoie să li se oblojească rănile emoționale, dar și de povești de succes în urma terapiei. Sara este una dintre acestea. Și-a dorit mult să vorbească pentru a inspira și alți copii din sistemul de protecție să accepte ajutor, dar și să convingă că psihoterapia chiar poate salva vieți. Află cum poți contribui la fericirea unui copil abandonat. 

Din lipsă de fonduri, prea puțini copii din sistemul de protecție ajung să facă terapia de care au atât de multă nevoie. Terapia este un proces de durată, iar de cele mai multe ori, pentru rezultate vizibile este nevoie de cel puțin 1 an. Aproximativ 100 de euro pe lună costă terapia pentru un copil (4 ședințe), cu discounturile obținute de Ajungem MARI, cel mai mare program educațional în sprijinul copiilor din sistemul de protecție din România. 

Asociația a lansat recent campania „Suflet fragil, caut o inimă mare!” pentru a atrage atenția asupra nevoii de psihoterapie în viața copiilor abandonați și pentru a strânge fondurile necesare pentru ca și mai mulți copii să meargă la terapie. Oricine vrea să ajute copiii abandonați să lupte cu traumele sufletești o poate face donând 4 euro pe lună printr-un un SMS la numărul 8864 cu textul „IUBIRE”. Sau poate alege o altă formă de donație disponibilă pe site-ul www.ajungemmari.ro (donație unică sau recurentă prin transfer bancar, redirecționare 20% din impozitul pe venit/profit  – companii etc.).  

„Tot așteptam ca timpul să le rezolve pe toate…”

Sara este proaspăt absolventă a liceului Carol I din Sibiu și, la doar 21 de ani, este de o maturitate fantastică. A fost și ea beneficiară în cadrul DGASPC Sibiu și a învățat cât de important este să primești ajutor de la cineva, să fii ascultat, înțeles și încurajat.

„De multe ori auzeam <<timpul le rezolvă pe toate>>, așa că mă retrăgeam în lumea mea unde sufeream în tăcere și așteptam ca timpul să treacă, iar eu să fiu fericită, ceea ce nu se întâmpla și, astfel, uitam să fiu fericită. Dacă pot inspira pe oricine să facă terapie, aș spune: nu aștepta ca timpul să-ți rezolve problemele. Dacă așteptăm ca viața să nu mai fie grea, uităm să ne mai bucurăm și uităm să punem binele nostru pe primul loc. Nu aștepta ca cineva să facă ceva bun pentru tine, începe prin a face tu ceva bun pentru tine. Eu am început când am acceptat propunerea Iarinei, coordonatoarea  Ajungem MARI, de a face terapie și îi MULȚUMESC MULT atât ei, cât și celorlalți voluntari pentru susținere și  contribuții ca terapia să aibă loc”, povestește Sara.

După mai bine de 2 ani de psihoterapie, tânăra este încrezătoare și foarte înțeleaptă. Terapia a ajutat-o să se descopere și să conștientizeze că nu este personajul principal în povestea altora, ci în propria poveste.

Întreaga poveste a Sarei o găseşti aici.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804