Portret de voluntar – Elena Ilioan – Ajungem MARI Dambovita

Elena Ilioan are 43 de ani si este voluntar Ajungem MARI din de 3 ani pentru copiii din Dambovita. A reușit să treacă cu brio peste provocarea interacțiunii cu copiii în online, legând o relație minunată cu aceștia. Începând cu modulul trecut, Elena a preluat și coordonarea județului Dâmbovița, sprijinind voluntarii în activitățile lor.

  

Care este motivația ta principală pentru care ești voluntar la Ajungem Mari?

Credința că trebuie să lupt pentru reducerea inechităților din rândul copiilor institutionalizatii, care sunt vulnerabili în comunitatea din care fac parte.

 

Cum a fost prima zi de voluntar? Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai mult?

În prima zi de voluntar, cel mai mult m-a impresionat afecțiunea oferită de copii, dragostea lor necondiționată, îmbrățişările gratuite primite de la ei.

 

Ce rețineri, temeri ai avut la prima acțiune de voluntariat pentru ONG-ul Ajungem Mari? Cum s-au rezolvat?

M-am temut să nu cumva să fiu nevoită să renunț din lipsa timpului, însă sentimentele câştigate au învins această temere şi întotdeauna am găsit timp pentru a fi alături de ei.

 

Cum te ajută pe tine voluntariatul? Cum simți că te-a schimbat?

Voluntariatul mă ajută împlinindu-mi dorința de a aparține unei comunități de oameni cu valori comune cu a căror inimă rezonez şi de la care învăț mereu împreună cu ei să cresc, ajungând mare pe un înalt nivel spiritual.

 

Care crezi că a fost cea mai mare reușită a ta în timpul programului?

Orice participare a mea în calitate de voluntar în cadrul Asociației Ajungem Mari la una din activităţile sale, reprezintă o reuşită şi un succes în creşterea şi dezvoltarea personală.

 

Ce moment din timpul acțiunilor de voluntariat ți-a rămas în suflet?

,, Doamna Elena, vă iubim! “

 

Ai avut momente dificile? Cum ai trecut peste?

Au fost nenumărate momente dificile, dar am curs natural prin ele, împreună cu copiii, cu sinceritate, cooperare, discuție şi acţiune.

 

Ce le-ai spune persoanelor care se gândesc să facă voluntariat, dar tot amână momentul?

Experiența de voluntariat îți dă sens, este un mod gratuit de a oferi doar prin puterea voinței tale, la care Universul răspunde înzecit printr-un amalgam de energie şi sentimente pozitive, inegalabile ca trăire şi grandoare.

 

Ai participat la grupurile de suport? Ce ai rezolvat/lămurit în timpul întâlnirilor cu psihologul?

Da, am participat la majoritatea grupurilor de suport. Întâlnirile mi-au dat încredere în mine, m-au încurajat că nu sunt singură şi nici unică în experiențele desfăşurate în activitatea de voluntar.

 

Cum simți că te-a ajutat consilierea primită din partea specialiștilor Ajungem Mari?

Întâlnirile mi-au dat încredere în mine, m-au încurajat că nu sunt singură şi nici unică în experiențele desfăşurate în activitatea de voluntar, m-au motivat să merg mai departe. 

To Top