Portret de voluntar – Alina Sandor – Ajungem MARI Mures

Alina Sandor are 36 de ani si este in echipa Ajungem MARI Mures de 4 ani si jumatate. Alina este o super voluntara si coordonatoare. Este primul om care raspunde “DA, facem!” la orice initiativa in beneficiul copiilor. Este constant persoana pe care, atat copii, cat si ceilalti colegi voluntari se pot baza oricand. Alina ii ajuta pe copii la teme, organizeaza iesiri si excursii si a sustinut toate cursurile interne de educatie pentru sanatate, educatie civica, financiara si antreprenoriala, siguranta online si offline pentru copiii si tinerii din sistem. Adesea glumim cu ea ca ar fi minunat sa o putem clona si sa avem mai multi oameni la fel de implicati si dornici sa ajute. 

 

Care este motivația ta principală pentru care ești voluntar la Ajungem Mari? 

Am cunoscut copii extraordinari pe care imi doresc sa ii ajut sa devina ceea ce-si doresc in viata. Ma motiveaza de asemenea minunata echipa de voluntari pe care o coordonez, fiindca ii vad cu cata daruire fac toate activitatile.

 

Cum a fost prima zi de voluntar?  Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai mult?

Pfuuu… O zi memorabila. 😀 Am inceput sa lucrez cu adolescenti, pe care cand i-am cunoscut m-au impresionat si “speriat” in acelasi timp. Vorbeau toti si nu asculta nimeni. :))) Eu si colega mea de atunci asteptam linistea pentru a ne putea prezenta si sa le spunem ce ne dorim sa facem impreuna. Cand au auzit de matematica au zis nuuu in prima faza, dar apoi, cand am inceput sa ne cunoastem mai bine si sa lucram impreuna, rezultatele au inceput sa apara. 😀

 

Ce rețineri, temeri ai avut la prima acțiune de voluntariat pentru ONG-ul Ajungem Mari? Cum s-au rezolvat? 

Cand am preluat coordonarea nu stiam daca o sa ma descurc, erau multe informatii si multe lucruri noi, dar am avut parte de niste colege minunate care mi-au raspuns la toate intrebarile. ❤️

 

Cum te ajută pe tine voluntariatul? Cum simți că te-a schimbat? 

Am aflat ca am mai multa rabdare decat stiam eu ca am. Schimbarea e pe toate planurile, atat personal, cat si profesional. Am invatat si invat zilnic lucruri noi, am cunoscut multi oameni frumosi in anii acestia si ma bucur de fiecare om si fiecare realizare a noastra si a copiilor.

 

Care crezi că a fost cea mai mare reușită a ta în timpul programului? 

Ultima reusita si anume ca am parcurs cu 2 fete un curs de 5luni de coafor si au luat 10 la examen.

 

Ce moment din timpul acțiunilor de voluntariat ți-a rămas în suflet? 

Toate momentele sunt speciale. Cred ca unul dintre momentele deosebite a fost cand am mers la copii in preajma zilei mele de nastere si am primit imbratisari, felicitari realizate de ei si o floare superbaa.

 

Ai avut momente dificile? Cum ai trecut peste? 

Cele frumoase le-au facut pe cele dificile sa devina mai putin importante. Oricum, ajuta de fiecare data consultarea cu colegii.

 

Cum simți că te-a ajutat consilierea primită din partea specialiștilor Ajungem Mari?

Ajuta mult si colegii psihologi sunt super implicati si ii felicit din suflet. 

 

Ce le-ai spune persoanelor care se gândesc să facă voluntariat, dar tot amână momentul? 

Sa nu mai amane! E ceva extraordinar, care nu se poate explica tot timpul in cuvinte, ci se traieste si se simte.

 

 

 

Mai vrei sa ne transmiti ceva?

Ca va iubesc tare mult si sunt mega recunoscatoare ca existati! ❤️

To Top