Platforma de educație Eduboom.ro sprijină voluntarii Ajungem MARI, care lucrează cu elevi instituționalizați în centre de plasament

Animate de misiunea de a oferi acces la educație mai bună pentru copiii instituționalizați, platforma de educație eduboom.ro și programul educațional Ajungem MARI au decis să colaboreze în sprijinul voluntarilor implicați în activitățile de pregătire școlară a peste 500 copii din centre de plasament din întreaga țară.

165 de voluntari ai asociației au primit acces gratuit la cele 4000 de lecții și teste video din platforma eduboom.ro, pentru a-i ajuta pe copiii instituționalizați să facă teme și să se pregătească pentru examene, prin sesiuni interactive de învățare și dezvoltare.

”Eu cred că oamenii obțin în viață ceea ce merită și dobândesc prin forțe proprii. Dacă un copil sau tânăr are acces la educație și depune eforturi să se dezvolte, are mult mai multe șanse de succes și viață împlinită. Educația în centrele de plasament este o modalitate de a remedia un început defavorabil în viața tinerilor. Datorăm sprijin atât copiilor instituționalizați, lipsiți de grija părintească, cât și voluntarilor care se ocupă de educația lor. De aceea ajutăm”, a mărturisit Darin Madzharov, fondatorul platformei eduboom.ro

Copiii instituţionalizaţi au nevoi diferite şi în unele cazuri, mai accentuate aşa că pentru ei sunt cum atât mai importante suportul vizual şi auditiv, exemplele clare şi concretă, o structură organizată, aşa cum se regăsesc în această platformă.

Platforma educaţională Eduboom reprezintă o punte foarte bună de legătură între nevoile de suport în ceea ce priveşte resursele educaţionale ale voluntarilor şi nevoile copiilor din sistemul de protecţie. Entuziasmul şi dedicarea voluntarilor sunt extraordinar de valoroase, iar platforma este acum un aliat de nădejde pentru aceştia, reuşind să îi ajute mult mai uşor pe copii să înţeleagă conceptele predate la şcoală. – Miruna Nanu, psiholog Ajungem MARI

10.000 de copii intră anual în sistemul de protecţie, iar traumele acumulate îşi pun amprenta asupra dezvoltării acestora, fizică, emoţională şi educaţională. Au nevoie de îndrumare şi de ghidare, iar cel mai uşor sunt atraşi înspre învăţare cu ajutorul unor lecţii atractive şi aplicate.

Georgiana, voluntara Ajungem MARI, mărturisește că platforma îi este de mare ajutor la fiecare nouă ședință de pregătire în centrul de plasament unde lucrează.

”La ultima întâlnire cu Andreea am început să discutăm și despre pronumele și adjectivul pronominal posesiv. Eduboom a făcut lecția mult mai usor de înțeles, iar Andreea reține vizual multe informații. E încântată de funcțiile platformei și mult mai curioasă, ceea ce mă bucură enorm.”

Violeta, voluntară din Constanța, lucrează constant cu două fete la matematică.

”Deși la început fetele erau puțin puse în dificultate de materia proaspăt predată, Eduboom ne-a scos din impas. După o jumătate de oră au înțeles foarte bine funcțiile astfel că restul timpului ne-am putut axa pe exerciții, pe care le-au făcut cu plăcere.”

Platforma este foarte utilă pentru voluntari și pentru subiecte legate de viața independentă pentru care acești tineri trebuie să se pregătească.

”În întâlnirea de azi am început cu un filmuleț foarte interesant despre Ce profesie mi se potrivește, care i-a captat pe adolescenți și a fost un punct bun de plecare pentru discuții despre viitor.”, povestește Roxana, voluntar cu experiență.

Despre Eduboom.ro

Eduboom.ro este o platformă online de educație prin conținut video cu peste 4.000 de lecții și teste pentru clasele I-XII, explicate într-un limbaj interesant, pe înțelesul tuturor. Lecțiile și testele respectă programa școlară națională, acestea fiind realizate de peste 100 de profesori de top din România.

Eduboom.ro a fost lansată în 2012, în Bulgaria, unde a devenit cea mai mare platformă pentru educație, fiind folosită în peste 70% din școli. Aceasta a fost distinsă cu peste 30 de premii pentru calitatea serviciilor furnizate.

În România, platforma a fost lansată în noiembrie 2020 și se bucură de un succes din ce în ce mai mare, având peste 140.000 de utilizatori care au vizionat peste 1.000.000 de lecții și teste video.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804