Petrecere caritabilă la Ciorogârla

“Te fac GĂINĂ!” i-a zis unul dintre puşti, cu rol de magician pentru 5 minute, unei colege care i-a pus la îndoială puterile şi magia!

Pentru că puştii din Dârvari, sat mai sărac din comuna Ciorogârla, în vestul Bucureştiului, acum POT FACE ORICE!

Am păstrat pentru ajun să vă împărtăşim bucuria mare pe care am trăit-o sâmbăta trecută, alături de 50 de copii grozavi.

Totul a început când o gaşcă de prieteni (în frunte cu Cristian Budaca) ne-a contactat să le fim cauza la o petrecere caritabilă unde voiau să strângă fonduri pentru copii. Copiii din centre primesc destul de multe cadouri în perioada asta şi am zis, ca şi anul trecut, să ne îndreptăm spre mediul rural, unde sigur găsim mulţi copii cu nevoi multe.

Dar nu vrem să le oferim doar cadouri! Ci măcar o zi frumoasă, în care să îi cunoaştem şi de acum să TOT mergem la ei, căci ne place să lucrăm pe termen lung!

Zis şi făcut! Căutând copiii, i-am cunoscut pe Mihai şi Laura, de la Asociaţia Politeia. Ei, o echipă de 2 voluntari, merg săptămânal la copiii de clasa a V-a din Dârvari, mulţi cu risc serios de abandon şcolar, şi îi ajută la română şi matematică. Ca să îi ţină prinşi, le oferă puncte pe care le transformă în excursii sau petreceri! Aşa că petrecerea noastra a picat la fix!

Între timp o altă gaşcă frumoasă (în frunte cu Alexandra Bratu) ne-a spus că vrea să ofere cadouri copiilor şi ne-am îndreptat atenţia şi asupra rudelor nevoiaşe ale puştilor din clasa a V-a!

După căutări prin magazine şi organizări minuţioase, cele două grupuri de prieteni şi Asociaţia Politeia pregăteau cadouri foarte utile copiilor: încălţăminte de iarnă şi geci călduroase!

Noi ne-am bucurat enorm să fim invitaţi la petrecere, să îi distrăm pe copii cu joculeţe de mişcare şi de cunoaştere! Am jucat “cot 2”, “samuraiul”, “îmi place să…”, “scut şi bombă” şi, bineînţeles, concurs pe echipe: cine ţine balonul mai mult în aer.
Atracţia a fost concursul de ştafetă pe grupe de vârstă cu provocări cu baloane! Ce de strigăte de încurajare!

Punctul culminant a fost momentul magicianului Valentino, care i-a cucerit pe copii, implicându-i direct în trucuri! La final a tras concluzia: “Voi puteţi face foarte multe, să nu lăsaţi pe nimeni să vă zică altceva! Aşa cum azi aţi reuşit să fiţi magicieni cu toţii! Trebuie să credeţi în puterea voastră şi că aveţi acea magie!”

[Ne permitem să adăugăm: Iar dacă cineva nu crede în voi, îl puteţi face GĂINĂ, În minte sau cu un pic de magie :P]

Copiilor le-a plăcut la nebunie toată ziua şi mai menţionăm atelierul de pictat vaze mari de sticlă cu elemente de Crăciun şi dulciurileee, pe care le-au epuizat imediat!

Mulţumim din suflet, Politeia, că ne-aţi prins în povestea voastră şi sperăm să colaborăm de acum înainte! Mulţumim, găştile vesele, Cristian şi Alexandra, pentru încredere şi efortul de a le dărui copiilor exact ce li se potriveşte!

Felicitări tututor celor implicaţi! Mulţumim, voluntarelor Cristina şi Raluca, pentru deschiderea în a-i descoperi pe aceşti copii isteţi, generoşi şi lipicioşi! 

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804