Peste 1.000 de copii şi tineri din centrele de plasament sunt pregătiţi pentru viaţa de după ieşirea din sistem

Peste 1.000 de copii şi tineri din centrele de plasament sunt implicaţi, de un an de zile, în proiectul Great Future, menit să îi ajute să îşi îmbunătăţească abilităţile sociale, dar şi să dezvolte deprinderi de viaţă independentă, esenţiale pentru viaţa de după ieşirea din sistemul de protecție. Participă la cursuri vocaţionale, merg la şedinţe de psihoterapie sau de consiliere vocaţională, merg în tabere de viaţă independentă şi au parte de ieşiri educative şi ateliere interactive.

Great Future este un proiect ce se va desfăşura pe parcursul a 3 ani, la iniţiativa Ajungem MARI şi sprijinit de PEPCO România. Rezultatele obţinute în primele 12 luni arată cât de multe lucruri poate schimba implicarea activă în vieţile acestor tineri.

Dovadă stă şi admiterea la Liceul de Arte, cu 10 pe linie, a unui copil din Braşov care a beneficiat pe parcursul acestui an de cursuri vocaţionale în domeniul său de interes. În total, 20 de tineri au participat de-a lungul acestui an, în cadrul Great Future, la cursuri vocaţionale de teatru, desen, chitară şi multe altele, cursuri care îi ajută nu doar să-şi împlinească visurile, ci şi să-şi dezvolte talentele şi interesele în diverse domenii, să lucreze în grup şi să se integreze cu uşurinţă în societate.

„În timpul pandemiei le-am dat lui G. şi A. o misiune: să pună în scenă o piesă de teatru şi să joace în ea. Au decis, după lungi discuţii, să joace un fragment din Moara cu noroc a lui Ioan Slavici. Au fost extrem de fericite să facă rolurile respective şi s-au implicat mult şi în organizarea piesei, aşa că mi-am dat seama că erau foarte interesate de acest domeniu.

La scurt timp am văzut un anunţ prin care se căutau tineri actori pentru o piesă ce urma să fie pusă în scenă la teatrul din oraş. Le-am povestit şi au mers la casting. Surorile şi M. au luat proba, iar când a sunat G. să-mi dea veştile bune, vocea ei tremura de încântare: „Am ajuns la teatru şi erau o mulţime de adolescenţi. Eram super stresate, dar am reuşit să ne liniştim şi să ne concentrăm pe ceea ce ni s-a dat de făcut. Am fost alese şi o să avem roluri în mai multe piese ce vor fi puse în scenă anul acesta.” – declară Elena-Mirela Panait, voluntar Ajungem MARI. 

Citeşte pe spotmedia.ro întreg materialul.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804