Muzica ne ajuta sa Ajungem MARI – Concurs caritabil de karaoke

Cel care cântă își alungă suferințele, spunea Cervantes, însă te-ai gândit vreodată că pasiunea ta poate să aducă fericire în viața unor copii? Sau ți-ai imaginat că puterea vocii tale îi poate mobiliza pe oameni să doneze pentru o cauză nobilă? Echipa Ajungem MARI organizează Concursul Caritabil de Karaoke, unde pasionații de muzică și fapte bune pot aduce din nou multă bucurie copiilor din centrele de plasament, strângând fonduri pentru sedințe de terapie. Iar copiii le vor fi alături concurenților, îi vor susține și îi vor juriza! 🙂 

Hai să cântăm pentru ei!  

Concursul de karaoke este gândit astfel încât participanții să îi sprijine pe copiii vulnerabili să meargă la cât mai multe ședințe de terapie, care să îi ajute să depășească mai ușor experiențele neplăcute prin care au trecut. Oricine îi poate ajuta, mecanismul de înscriere este foarte simplu. Fundraiserul completează un formular de înscriere, ulterior va avea un profil pe platforma Galantom, iar apoi tot ce trebuie să facă este să își mobilizeze familia, rudele, prietenii sau colegii să îl susțină prin donații online pe platformă. Fiecare donație înseamnă puncte în plus pentru seara de karaoke. Câștigătorul concursului va fi desemnat fundraiserul care a reușit să strângă cât mai multe puncte din donații (50 lei = 1 punct), dar și din partea publicului și a juriului. Un juriu care este format anul acesta din copiii care merg la clubul de canto de la Centrul Educațional Ajungem MARI. Alături de cei mici va fi prezentă și profesoara de canto Silvia Dăboveanu. 

Silvia Dăboveanu, economist de profesie, a participat de două ori la concursul de karaoke, iar acum face parte din juriu. Silvia are și un atelier de canto pentru copiii din centrele de plasament, unde cei mici vin o dată pe săptămână și învață să cânte. Silvia a vorbit special pentru blogul nostru despre experiența de voluntar Ajungem MARI, despre ateliere de canto, dar nu a uitat să le dea și câteva sfaturi participanților. 

–  Ce amintiri te leagă de concursurile de karaoke la care ai participat în anii trecuți alături de Ajungem MARI?

 Silvia Dăboveanu: A fost o atmosferă foarte frumoasă, mai ales că am avut prieteni care au venit să mă susțină. Îmi place să cânt și e minunat să te uiți în public și să vezi figuri care îți sunt apropiate. Este foarte important să știi că esti susținut și lumea te apreciază. Totodată s-au strâns banii necesari, scopul nostru a fost atins atunci. Trebuie să recunosc că am avut parte de sprijin din partea prietenilor, colegilor de la muncă pentru că mi-au fost alături și au donat. 

 – Îți mai amintești atmosfera de la concursul de karaoke? Cu ce ai rămas după seara respectivă?    

Silvia Dăboveanu: Eu mă simt completă după ce cânt, m-am simțit foarte bine pentru că s-au strâns bănuții, a fost o seară plăcută. Mie îmi place să cânt și de fiecare dată mă simt altfel, sunt o altă persoană. Am reușit să strâng și banii din donații, așa că ambele scopuri au fost îndeplinite. 

– Ce reprezintă muzica pentru tine?

Silvia Dăboveanu: Mi-a plăcut mereu să cânt, în liceu cântam alături de prieteni la chitară, apoi la facultate am făcut ore de canto, totul însă la nivel de hobby. Acum cânt alături de un coleg într-o trupă. Muzica a făcut mereu parte din ceea ce sunt, ea tot timpul a venit și a plecat, însă pe mine m-a ajutat foarte mult, de fiecare dată când am avut nevoie. 

– Ce a înseamnat pentru tine Ajungem MARI? Perioada de voluntariat petrecută alături de copiii din centrele de plasament?

Silvia Dăboveanu: A fost o perioadă diferită față de trăisem eu, am învățat multe lucruri. Cred că ceva am făcut și bine, dar copiii au nevoie de foarte mult ajutor, de foarte mult sprijin. Chiar dacă mergeam de mai multe ori pe săptămână în respectivele centre, recunosc că timpul alocat mi se părea mereu insuficient. 

– Cum îi ajuți acum pe copiii din centrele de plasament? Cum îți dai pasiunea mai departe? 

Silvia Dăboveanu:  La Ajungem MARI am un atelier de canto, îi ajut pe copii să cânte, împreună facem vocalize și exerciții de respirație. Fiecare copil are două piese, le cântăm împreună și vedem cum pot fi îmbunătățite. Îmi place foarte mult atmosfera, iar atunci când copiii vin și cântă îmi transmit o stare de bine și este minunat. E plăcut când îi vezi că revin, tot timpul veneau aceeași copii, însă se adunau și alții, este o senzație frumoasă, înseamnă că ceva era bine. 

– Mă gândesc că sunt destul de multe povești care te leagă de acești copii, de orele de canto alături de ei, dar există un moment care te-a emoționat foarte mult și îți vine acum în minte?

Silvia Dăboveanu: Un moment emoționant a fost bucuria de a revedea cântând la Petrecerea Ajungem MARI de cinci ani pe unul din copiii la care am ținut foarte mult, care a venit la fiecare atelier de canto pe care îl organizam în trecut și care a evoluat extraordinar de mult în ultimii ani, ajungând să cânte la chitară și cu vocea (deși evitase chitara la început), să își compună propriile piese și să aibă și piesa pe youtube. Congrats (știe el cine e 🙂 )! Very proud! Cred că cel mai important este ca ei să aibă parte de susținere constantă în orice își propun să realizeze. 

  –  Ce le transmiți oamenilor care vor cânta la concursul de karaoke? Un sfat din partea juratului sau poate o încurajare?! 🙂

Silvia Dăboveanu: Le transmit să cânte din inimă, să nu îi intereseze că au cântat fals, că s-au încurcat… Dacă au simțit melodia respectivă, atunci este suficient. Cel mai important este să fie acolo, e tot ce contează. 

– Din punctul tău de vedere, de ce crezi că este importantă terapia?

Silvia Dăboveanu: Terapia este foarte importantă, mai ales când treci prin momente dificile, se poate întâmpla să ai experiențe neplăcute și să simți nevoia să vorbești cu un specialist. Și pentru mine a existat o perioadă grea, am avut diverse neplăceri și este foarte importantă prezența unei persoane care să te ajute. De asemenea, este esențial să fie o persoană care să aibă pregătirea necesară, să fie persoane dedicate, persoane care să vină cu drag. 

    În prezent, costul pentru o ședința de terapie pentru un copil este de 100 de lei. Cu 1000 de lei un copil poate merge la 10 ședințe de terapie adaptată nevoilor lui. Fundraiserii sunt încurajați să strângă fonduri pentru cât mai mulți copii, pentru a le oferi șansa la o viață mai bună și posibilitatea de a deveni adulți curajoși și ambițioși. Participantii vor cântă individual câte două piese și încă o piesă haioasă surpriză pe echipe. Fiecare participant își alege 5 piese, iar în seară evenimentului vor fi selectate de către organizatori două dintre ele pentru concurs.  

Concursul de Karaoke are loc duminică, 17 noiembrie, de la ora 17:00, la Tunes, Stradă Gabroveni 16, București.  Mai multe detalii găsiți aici –   https://ajungemmari.galantom.ro/event-projects/view?id=2141 

Înscrie-te și tu! Formularul îl găsiți aici https://www.ajungemmari.ro/fundraiser-galantom/

To Top