Matei Lupaşcu, voluntar Ajungem MARI: „Cred că cea mai mare nevoie a copilului este să simtă că dacă a ajuns într-un centru de plasament, nu înseamnă că e cel mai rău lucru care i s-a întâmplat.”

„Cred că cea mai mare nevoie a copilului este să simtă că dacă a ajuns într-un centru de plasament, nu înseamnă că e cel mai rău lucru care i s-a întâmplat. Iar voluntarii îi pot face pe copii să simtă asta. Prin ei, copiii pășesc în lumi noi, la care probabil nu ar fi avut niciodată acces”, povestește Matei, voluntarul nostru.

Matei Lupașcu s-a alăturat familiei Ajungem MARI din Iași acum 4 ani și spune că voluntariatul i-a adus o nouă perspectivă, aceea de a da mai departe fără să aștepți ceva în schimb, nici măcar satisfacție de moment. 

În viziunea lui, cel mai complicat lucru în „jobul” de voluntar este să-i facă pe copii să treacă peste prejudecăți și frica de provocare, să vadă că există și alte perspective, o acțiune poate avea de multe ori și beneficii.  

„Am fost impresionat de copiii care au acceptat provocările noastre, deși erau ieșite din tiparele obișnuinței lor. Asta m-a făcut să realizez, dar mai important, i-a făcut pe ei să realizeze ce abilitați au și cum le pot folosi în avantajul lor”, adaugă voluntarul.

De când lucrează cu copiii din sistemul de protecție, Matei a observat că aceștia și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare, își susțin punctele de vedere, nu le mai este rușine să se afirme și sunt mult mai dezinvolți.

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804