Maria şi Sorin, o echipă imbatabilă

Vi s-a întâmplat ca un copil să se agațe de picioarele voastre și să vă roage să mai stați puțin? Să vă îmbrățișeze atât de tare încât îi simțiți bătăile inimii? Mariei și lui Sorin, voluntarii noștri din București, da. Din octombrie 2022, fac o super echipă și acasă (da, sunt soț și soție), și în apartamentele de tip familial, unde au grijă de câțiva copii tare drăgălași.

„Cea mai mare mulțumire e că le putem fi alături chiar și pentru câteva ore. Să-i ajutăm și să ne jucăm. Sperăm că putem să le oferim măcar câteva momente de respiro și de încredere. Pare că se simt liberi și bucuroși”, povestesc cei doi.

Iubirea pentru copii și nepoți i-a inspirat să aplice în programul nostru de voluntariat. „Am petrecut toata vara singuri cu nepoții noștri și ne-a plăcut. Pe când eram amândoi în mașină în drum spre munte, am auzit la radio anunțul de recrutare pentru Ajungem Mari. 

I-am spui lui Sorin că mă înscriu. Surpriza a venit când a zis că vrea și el. Ne-am înscris împreună”, mai povestesc cei doi.

Au existat și momente mai puțin plăcute, când s-au simțit depășiți de situație, dar dorința de a-i ajuta pe copii a fost mult prea mare. Așa că am căutat tot felul de jocuri și activități surpriză care să le stârnească curiozitatea și creativitatea copiilor.

„Pregătim 1-3 jocuri sau activități în funcție de ce idei avem sau de ce materiale mai găsim. Ne completăm destul de bine, pentru că fiecare vine cu o perspectivă diferită. Dezbatem idei și ne întrebăm de fiecare dată când descoperim câte o activitate nouă în ce măsură o putem pune în aplicare cu copiii. Când suntem la ei, de cele mai multe ori ne adaptăm situației”, spun Maria și Sorin.

Mulțumim frumos, Maria și Sorin, pentru că aveți grijă de copii și le faceți viața mai frumoasă. Doar împreună Ajungem MARI!

Ajungem Mari logo

AJUNGEM MARI

Str. Henri Coandă, Nr. 15, sector 1, București

Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: nr. 503/A/2013

office@ajungemmari.ro

DONEAZĂ

Asociația Lindenfeld

Cont: RO10 BACX 0000 0012 8851 7000

CIF: 32059804